amenzi de aproape 1 milion de lei date de poliția locală în 3 luni. șoferii sibieni, campioni la opriri și parcări neregulamentare
foto: arhivă

Agenții de la Poliția Locală din Sibiu au împărțit aproape 3.000 de amenzi în doar trei luni. Cele mai multe au fost aplicate șoferilor care au ignorat indicatorul „Oprirea interzisă” și celor care au parcat pe trotuar. 

Poliția Locală a continuat activitățile în scopul asigurării fluenței circulației pe raza municipiului Sibiu. În iulie, august și septembrie au fost depistați și sancționați mii de șoferi care au parcate, oprit și staționat neregulamentar. 

Au fost aplicate 2.706 amenzi în valoare de 846.015 lei. „Ca urmare a constatării contravențiilor privind circulația pe drumurile publice, (…) au fost aplicate 2.706 sancțiuni contravenționale în sumă de 846.015 lei și 4.975 puncte de penalizare. Dintre acestea, 776 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatorului Oprirea interzisă, 581 sancțiuni au fost aplicate pentru parcări neregulamentare pe trotuar, 256 sancțiuni pentru oprirea/staționarea neregulamentară la mai puțin de 25 metri de intersecție, 233 sancțiuni pentru oprirea/staționarea pe trecerile de pietoni sau la mai puțin de 25 metri de trecerea pentru pietoni, 48 de sancțiuni pentru oprirea sau staționarea în stația de autobuz, 42 de sancțiuni pentru parcarea autovehiculelor pe piste de biciclete”, se arată într-un raport al Poliției Locale. 

De asemenea, au fost depistate 102 de autovehicule pentru care nu s-a achitat tariful de parcare. În plus, 33 de sancțiuni în valoare de 54.000 de lei au fost aplicate unor șoferi care au parcat pe locurile dedicate persoanelor cu handicap, în 10 dintre cazuri fiind aplicată și măsura complementară de ridicare a autovehiculului. 

În cele trei luni, echipajul de ridicări auto a avut 695 de intervenții. „În 442 de cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 18 cazuri autoturismul a fost restituit la fața locului, utilizatorul fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare, în 103 cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la inițierea operațiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional fără măsura complementară de ridicare auto”, se arată în raportul Poliției Locale. 

Ultima oră

Comentariul meu