victorie mare pentru sibiu contra universității craiova. fc hermannstadt revine pe loc de play-off (video foto)

FC Hermannstadt a reușit duminică o victorie mare, 2-1 cu Universitatea Craiova, în etapa a 19-a a Superligii și echipa lui Măldărășanu revine pe loc de play-off.

După trei etape în care nu a câștigat, Sibiul s-a impus duminică în disputa cu Universitatea Craiova, scor 2-1 și continuă lupta pentru play-off. Trupa de pe Cibin a pierdut un singur joc acasă în acest sezon, cel din prima etapă, cu Farul.

YouTube video

Portarul echipei feminine de fotbal, Nicoleta Adam a dat lovitura de start a jocului a fost aplaudată de cei 4500 de spectatori, pentru ambiția de a performa în sport și în viață, în ciuda greutăților întâmpinate.

Începutul de joc a fost unul echilibrat, cu oaspeții ceva mai periculoși. Sibiul a avut prima ocazie după un corner în minutul 26, mingea a ajuns la Paraschiv, care din unghi greu nu a reușit să reia pe spațiul parții. Craiova are o ocazie uriașă în minutul 30, după o acțiune a lui Mitriță, care a pasat în mijlocul careului pentru Ivan, dar Căbuz a salvat excelent cele două șuturi ale atacantului oaspeților. Imediat vine replica Sibiului, după un corner și Găman, singur din 3 metri reia cu capul peste poartă.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Partea secundă debutează cu ocazia uriașă a lui Paraschiv, singur în careu, dar golgheterul Sibiului trage mult peste poartă. A fost faza a anunțat deschiderea scorului, care vine în minutul 51. Gabi Iancu primește la 40 de metri de poartă, avansează singur și de la 18 metri șutează excelent, mingea este ușor deviată de Căpățînă și se duce în vinclul porții craiovene.

Gazdele erau încă în extaz, dar la faza următoare, Craiova egalează, după ce Mitriță reușește o combinație în careu și trage printre picioarele lui Căbuz pentru 1-1.

Sibiul revine în avantaj în minutul 61, când Iancu îl vede bine pe Balaure pe dreapta, aceasta centrează, mingea lovește un fundaș al oaspeților și ricoșează la Oroian, care, singur în 12 metri, înscrie cu un șut din prima. Paraschiv nu se mai lipește la gol și mai ratează o ocazie uriașă în minutul 68, singur cu portarul L. Popescu.

Măldărășanu vrea să securizeze punctele, îl bagă și pe Bejan și trece la sistemul cu trei fundași. Jucătorul care va fi cedat în această iarnă la FCSB, Baba s-a accidentat ușor la gleznă și a fost înlocuit, dar va pune umărul la ultimele jocuri rămase în acest an pentru echipa de pe malul Cibinului.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Sibiul s-a apărat bine,  a tras cu dinții de timp, iar Craiova nu a mai avut ocazii periculoase. În al cincilea minut de prelungiri, Istfan a dat mari emoții defensivei sibiene, dar nu a reușit să profite. Markovic trage și el periculos, din unghi, dar Căbuz e la post. Bucuroiu scapă singur spre poarta oltenilor, dar trage mult pe lângă poartă.

Se termină 2-1 și echipa lui Măldărășanu savurează trei puncte mari, care o readuc pe loc de play-off, după o evoluție foarte bună în repriza secundă. Sibiul urcă pe locul 5, cu 28 de puncte din 19 jocuri, dar poate fi devansată până la finalul etapei de Petrolul sau U Cluj, dacă acestea câștigă.

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, I. Stoica, Oroian (Medina 86) – Balaure (Biceanu 72), Murgia, Alhassan (Antoche 75), Jipa (Bucuroiu 86) – Paraschiv, G. Iancu (Bejan 72).

victorie mare pentru sibiu contra universității craiova. fc hermannstadt revine pe loc de play-off (video foto)

Ultima oră

Comentariul meu