Șapte proprietari din Sibiu au fost somați recent de primărie pentru că nu au curățat trenurile deținute. Serviciul Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu a publicat pe site-ul primăriei lista cu somațiile date anul acesta. Alți zeci de sibieni au primit amenzi usturătoare pentru că au lăsate terenuri în paragină.
Mai mulți proprietari au fost somați pentru că nu au îngrijit terenurile pe care le dețin. Aceste terenuri se află atât la ieșire din oraș, precum cele din zona Câmpșor, dar și cele de pe strada Cuptorului, strada Lăptăriei și de pe strada Turda. Somat a fost și un proprietar care are terenul pe strada 9 Mai, la numărul 79.
Reprezentanții primăriei susțin că au fost emise șapte somații către proprietarii unor terenuri care nu au putut fi găsiți pentru a li se comunica somația personal. Astfel, conform procedurilor legale, comunicarea somațiilor s-a făcut și prin afișarea pe site-ul instituției.
„Poliția Locală are în fapt activități permanente de identificare a terenurilor neîngrijite din oraș. În această categorie intră acele terenuri care, deși se află într-un cartier construit și locuit, nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate, dar nici amenajate peisagistic și pe care sunt abandonate deșeuri din construcții sau de alt tip sau resturi vegetale. Excepție de la aplicarea acestor măsuri fac terenurile pe care se desfășoară lucrări de construcție, dovada acestei situații făcându-se printr-o autorizație de construcție valabilă”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Amenzi de 25.000 de lei
Anul acesta mai mulți proprietari de terenuri din Sibiu s-au ales și cu amenzi pentru nu au curățat terenurile în urma somațiilor primite. „În urma controalelor din teren au fost emise anul acesta un număr de 215 astfel de somații. Pe lângă somații, au fost aplicate și 27 de amenzi, în valoare de 25.500 de lei, proprietarilor care nu și-au curățat terenurile nici măcar în urma somațiilor primite. Pentru persoane fizice valoarea amenzilor este de 1000 – 2000 lei, iar pentru persoanele juridice, valoarea acestora este între 1500 și 2500 lei.
În marea majoritate a cazurilor, proprietarii se conformează. Însă, în cazul în care nici după aceste demersuri terenurile nu vor fi curățate, Direcția Fiscală propune Consiliului Local Sibiu majorarea impozitului pe acestea cu 500%”, transmite Primăria Sibiu.