prima expoziţie despre istoria sibiului va fi inaugurată la muzeul de istorie: alexandru chituţă: "toate oraşele care se respectă au un muzeu despre istoria oraşului" (video)

Prima expoziţie dedicată exclusiv istoriei Sibiului va fi inagurată în 2024, la Muzeul de Istorie, într-un spaţiu în care acum există un depozit, a anunţat vineri, managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Chituţă.

Alexandru Chituţă: „Noi, sibienii ne mândrim cu istoria pe care o avem”
„Pentru că foarte multă lume vine la Sibiu şi pentru că noi, sibienii ne mândrim cu istoria pe care o avem, atât eu, cât şi Răzvan Pop, Ciprian Ştefan, maestrul Constantin Chiriac, cât şi ghizii din Sibiu, toată lumea încercăm să vorbim despre Sibiu, (…) însă din păcate în Sibiu nu avem nicio expoziţie nici în Brukenthal, nici în Sibiu, să vedem istoria oraşului. Muzeul Brukenthal are posibilitatea de a face lucrul acesta, pentru că noi avem piese. (…) Sper că la anul vom putea deschide la Muzeul de Istorie, prima expoziţie despre istorie a oraşului Sibiu”, a spus Alexandru Chituţă.
Managerul Muzeului Naţional Brukenthal a declarat că va face un comitet cu specialişti, istorici, cu ajutorul cărora să realizeze această expoziţie.
„În oraşele care se respectă există, nu o expoziţie, există un muzeu despre istoria oraşului. Noi avem foarte multe expoziţii, dar nu expoziţii care ar trebui să aducă public, să atragă public. Lumea nu cunoaşte. Vine la Sibiu, vede Piaţa Mare, vede Piaţa Mică, vede Piaţa Huet,  intră la noi cine intră şi pleacă acasă, dar nu ştie ce s-a întâmplat la Sibiu. Avem o sumedenie de premiere, pe care le ştim numai noi, o parte”, a arătat Alexandru Chituţă.
Potrivit acestuia, expoziţia despre istoria Sibiului va fi într-un spaţiu al Muzeului de Istorie, unde în prezent există un depozit. Banii pentru amenajarea acestei expoziţii provin din sponsorizări.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu