parc fotovoltaic cu peste 700 de panouri la șelimbăr
Sursa: unsplash.com

Un parc fotovoltaic, cu o capacitate de peste 700 de panouri, va fi amenajat în Șelimbăr. Proiectul a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu în vederea obținerii autorizației de mediu. 

Parcul fotovoltaic va fi construit pe un teren din Șelimbăr, aflat în proprietatea societății SC IMOB RENTING SRL, ce are o suprafață totală de 11.900 metri pătrați. Terenul va fi ocupat de panouri pe o suprafață de 5.200 metri pătrați. 

„Prin proiect de prevede construirea unui parc fotovoltaic, instalația solară-fotovoltaică, pentru obținerea energiei electrice ce cuprinde 733 de panouri până la 545 de Wp. Beneficiarul are în obiectiv realizarea unei investiții în domeniul producerii energiei regenerabile. Această investiție constă în amplasarea unor grupuri de panouri fotovoltaice, care vor capta energia solară și o vor transforma în energie electrică. Pe lângă aceste panouri, în cadrul parcului fotovoltaic se va amplasa și un container (stație de conexiune). Capacitatea preconizată pentru această instalație este de 399 kW”, se arată în memoriul depus la APM Sibiu. 

Valoarea investiției este confidențială. Proiectul va fi implementat în perioada 2023-2024. Panourile fotovoltaice vor avea o durată de viață de 25 de ani. 

Ultima oră

Comentariul meu