opt metode prin care să te pregătești de sesiune

În scurt timp examenele se apropie, iar studenții din întreaga țară încep pregătirile pentru sesiune. Dacă ești și tu în această situație și ai nevoie de câteva sfaturi pentru a te organiza cât mai bine și pentru a lua note mari, mai jos vei găsi o listă cu recomandări pe care să le urmezi în această perioadă stresantă.

         Iată cele 8 sfaturi bune de urmat pentru a avea o sesiune cu note mari!

1.    Organizează spațiul de învățare

Pentru a da randament în timpul studiului, ar fi bine dacă ai alege un loc liniștit și cu lumină adecvată pentru a te putea concentra și a nu-ți obosi ochii. Un spațiu organizat te va ajuta să ai succes la examene și să înveți cu spor.

2.    Planificare și organizare

Înainte de a începe învățatul propriu-zis ar fi indicat să îți faci un plan pentru a reuși să te organizezi. Stabilește un program de învățare și organizează materialele pentru a nu pierde timpul când studiezi. Dacă te ajută să ai rezultate mai bune, ai putea să îți faci o listă cu task-uri astfel încât să știi exact ce ai de făcut și să bifezi sarcinile deja îndeplinite.

3.    Suplimente

Suplimentele alimentare te pot ajuta să ai rezultate mai bune când înveți. Poți opta pentru o variantă care să conțină multivitamine și minerale, sau poți lua separat Omega 3 sau pastile speciale pentru memorie și activitate cerebrală.

4.    Odihnă

Este foarte important să te odihnești pentru a reuși să înveți eficient și pentru a da randament. Ai putea să îți stabilești un program, astfel încât să ai minim 8 ore de somn pe noapte. Ar fi indicat să eviți consumul de cafea și să limitezi folosirea ecranelor înainte de somn.

5.    Materiale diverse de studiu

Pentru a avea mai mult spor și pentru a face mai plăcut procesul de învățare, ai putea să te folosești de diverse produse de papetărie drăguțe. Pe CRTBirotica.ro găsești o gamă variată de caiete în care îți poți lua notițe sau în care îți poți face recapitulări, astfel încât să ajungi la rezultatele dorite.

6.    Sesiuni de învățare

Ai putea să organizezi sesiuni de învățare împreună cu colegii, astfel încât să vă răspundeți la întrebări și să clarificați neînțelegerile. Pentru a recapitula materia ați putea încerca să vă puneți întrebări și să descoperiți prin această metodă ce părți din materie nu stăpâniți.

7.    Alimentație

Alimentația are un rol important când vine vorba de studiu, de aceea ar fi indicat să ai un regim alimentar variat și bogat în vitamine și nutrienți.

8.    Pauză

Este important ca după o sesiune de învățat să iei și pauză. Pentru a te relaxa și a te deconecta ai putea încerca să dormi, să ieși la o plimbare sau să faci activități care îți plac și te ajută să te relaxezi.

Chiar dacă sesiunea este o perioadă foarte stresantă,  cu ajutorul unui plan și cu puțină organizare ai putea ajunge la rezultatele dorite. Ia pauze, mănâncă sănătos și dormi destul și astfel vei avea o sesiune de succes.

Ultima oră

Comentariul meu