dosarul vaccinurilor: românia a cumpărat mai puține vaccinuri decât majoritatea țărilor ue

Vlad Voiculescu a fost astăzi la DNA ca să afle pentru prima dată cum se justifică deformarea realității și lansarea unor acuzații defăimătoare și ridicole de către un procuror al statului român.

Vlad Voiculescu a dus la DNA graficul cu media europeană (cel din imaginea de mai sus) -> cu roșu fiind câte vaccinuri a comandat România pentru anul 2021.

Adevărul despre „dosarul vaccinurilor” este că:

 ➡️ România a cumpărat, de fapt, mai puține doze de vaccinuri raportat la populație decât majoritatea țărilor UE în 2021. Nu există nici un comportament neobișnuit sau corupt în această situație.

➡️ România, prin mecanismul european, a avut acces la vaccinuri în timp util, înaintea altor zeci de țări din lume și asta a salvat vieți și a redeschis economia. O decizie de guvernare mai mult decât responsabilă. 8 milioane de români au ales știința și viața.

Dan Barna, vicepreședinte USR, a transmis că are încredere în Vlad Voiculescu și în provocarea de a răspunde decent uneia dintre cele mai ridicole încercări de linșaj politic din democrația noastră din ce în ce mai originală:

„Vlad Voiculescu este unul dintre cei mai integri și generoși oameni pe care îi cunosc. În pragul unei noi campanii electorale este aruncat în spațiul public (pe surse desigur) un referat plin de acuzații false, poziționări antivaccin și responsabilități fals atribuite prin care se încearcă în fapt culpabilizarea întregii Uniuni Europene pentru că, într-o pandemie fără precedent pentru generațiile actuale, a răspuns nevoii disperate de salvare de vieți cu un mecanism de achiziție de vaccinuri agreat de Consiliu (șefii de stat și de guverne) și de Comisia Europeana. Un mecanism care a salvat milioane de vieți”.

dosarul vaccinurilor: românia a cumpărat mai puține vaccinuri decât majoritatea țărilor ue
Dan Barna, vicepreședinte USR

Într-o guvernare care distruge cu fiecare zi economia prin ordonanțe care sunt apoi băgate la sertar în Parlament pentru a nu putea fi atacate, în care taxele au crescut aproape continuu anul acesta, iar legea responsabilității fiscal bugetare este călcată în picioare, în care datoria publică sprintează la deal, unde numărul angajaților la stat a atins un nou record, unde aproape s-a triplat numărul de secretari de stat, unde fiecare numire în instituții critice pare un concurs de impostori și de eliminat profesioniștii (la ANCOM tocmai au numit vicepreședinte un bodyguard, paznic pentru internet), unde pensiile speciale sunt apărate cum își apără ursoaica puii… Marea temă aruncată în spațiul public pentru încercarea de a păcăli, din nou, atenția oamenilor nu este vreo faptă de corupție, (cele aproape 150 de pagini de referat ale procurorului nu au nici o mențiune despre așa ceva), ci contestarea unei decizii de guvernare luată într-o situație excepțională de viață și de moarte pentru un întreg continent….

„Vin alegerile și se aruncă în spațiul public o non temă și niște „vini” imaginare ale opoziției pentru ca  oamenii să plece pe fentă și să nu mai vadă mizeria în care îi târăște guvernarea actuală. Aceeași metodă și aceleași rețete pe care le-am trăit și eu din 2019 până nu demult. Și nu, nu e vorba despre instituții și încrederea în ele. E vorba despre oameni cu nume și prenume care, prin renunțarea de către PSDPNL la orice alt criteriu în afara celui de subordonare politică, au ajuns în poziții de decizie pentru care nu au competența, responsabilitatea sau caracterul necesar afectând destinul unei țări întregi”, a declarat Dan Barna.

Citiți postarea lui Vlad Voiculescu de mai jos:

Ultima oră

Comentariul meu