grinch în cartierul arhitecților. un locatar i-a trimis o scrisoare vecinului să stingă luminițele de crăciun: “aș prefera amiabil” (foto)

Sibienii au început să își decoreze casele și apartamentele cu luminițe festive, Crăciunul apropiindu-se cu pași repezi. Însă, printre entuziaștii sărbătorilor de iarnă mai apare și câte un Grinch. De data aceasta, Grinch a lăsat o scrisoare unui localnic din Cartierul Arhitecților.

Un locatar dintr-un bloc din Cartierul Arhitecților s-a trezit cu o scrisoare la ușă în care i se cere clar și răspicat să oprească luminile festive de la fereastră. „Salut. V-am rugat frumos să opriți luminile ca să ne putem odihni. Dacă nu ne putem înțelege frumos, va trebui să găsim alte metode. Aș prefera AMIABIL. Merci”, se arată în conținutul scrisorii.

Bărbatul care a primit scrisoarea spune că nu este prima dată când vecinii recurg la astfel de gesturi. ”Este deja ceva normal pentru noi. Nu știm dacă este vorba că suntem cei mai tineri din bloc sau au ceva probleme personale fix cu noi, dar a fost chemată și poliția vara aceasta pentru că vorbeam în casă. Motivul solicitării ar fi fost că se urlă și țipă, ceea ce nu este adevărat. În rest, am tot primit bilete de genul de la dânșii, am tot primit pe parcursul anului acesta. Această postare a venit mai mult pentru a vedea dacă sunt eu de vină cu ceva”, a spus acesta.

De data aceasta, tânărul împreună cu soția sa s-au decis să depună plângere la poliție împotriva vecinilor respectivi.

grinch în cartierul arhitecților. un locatar i-a trimis o scrisoare vecinului să stingă luminițele de crăciun: “aș prefera amiabil” (foto)
Sursa foto: Facebook/Cartierul Arhitecților

Tânărul care a primit scrisoarea a postat-o pe unul dintre  grupurile de facebook dedicate cartierului, postare care a stârnit un val de reacții. În comentarii, localnicii se amuză pe seama scrisorii și fac mai multe glume. „Nu ne mai facem bine deloc. Scrieti pe geam că există draperii sau jaluzele”, „La cota 1500 este destul pășunat, acolo nu sunt luminițe și nici vecini. Poate îl îndrumați înspre acolo”, „Eu credeam că numai fiul meu doarme cu ochii deschiși, dar m-am înșelat”, sunt o parte dintre comentarii.

Alți internauți au venit cu soluții. Unii le-a recomandat o mască pentru dormit, iar o firmă de croitorie a spus că montează ea draperii vecinilor. „Să le dați contactul nostru. Noi montăm draperii Blackout 100%”.

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Omul deranjat a rugat vecinu sa stinga luminile NOAPTE cand oamenii dorm. Nimic anormal. Nu a scris ”stingeti seara sau dupamasa”’. Ce rost are sa mearga luminile noaptea…caci oricum nu le vede nimeni la ora 1 sau 3 ca sa te laude… ”waw ce lumini superbe”. Redactore! preia toata informatia de pe aceea foaie, nu fii tendentios!

  2. cred ca cei care sunt PRO, respectivei “victime”, nu stiu cum arata geamurile/ balcoanele unora din Arhitectilor. Este mult prea mult. Iar din cauza asta, din bun simt pentru vecini, macar noaptea ar trebui oprite. Sa nu confundam traiul la bloc cu cel de la casa, totusi.

  3. Adică libertatea lor se încheie acolo unde libertatea vecinului este inclacata, nu?! Cum adica ei au dreptul sa își aprindă bucurie pe balcon iar vecinul trebuie sa accepte sa doarmă cu lumina aprinsa ? Va recomand sa verificați noi prevederi legale, care de data aceasta sunt mai de bun simt! Nu poți sa te manifești oricum la bloc!!!

    1. Dinastea numai in arhitectilor poti sa vezi. Adevarul e ca nu e nimeni obligat sa suporte lumini si reflectoare in geam din cauza ca unii se simt festivi. Ca asa imi cumpar si eu un reflector industrial si il tintesc in geamul vecinilor care ma deranjeaza doar asa ca ma simt festiv si eu de sarbatori simt nevoia sa aprind reflectoare. Unii chiar exagereaza, atat cu decoratiunile dar si cu vaicarelile. Oricum, intr-un cuvant, Arhitectilor.
      PS: Si “tanarul” ce plangere vrea sa faca la politie? Se simte amenintat de o foaie de hartie?