o lună de la crima de pe strada moldoveanu. doi dintre ucigașii lui kreiner, arestați în anglia. cel de-al treilea, căutat în continuare
Adrian Kreiner (stânga) și Zuleam Costinel Cosmin (dreapta)

La o lună de la crima de pe strada Moldoveanu din Sibiu, unul dintre atacatorii lui Adrian Kreiner este de negăsit. Anchetatorii colaborează cu autoritățile străine pentru a-i da de urmă. În același timp, ceilalți doi presupuși ucigași sunt în arest în Anglia. 

Citește și: Adrian Kreiner, condus pe ultimul drum de familie și apropiați

Atacul din vila de pe strada Moldoveanu, care a condus la moartea omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu, a avut loc în noaptea de 5 spre 6 noiembrie. A trecut o lună de la teribilul eveniment, iar unul dintre presupușii criminali este în continuare în libertate. Anchetatorii nu pot oferi detalii despre stadiul anchetei ori despre pistele pe care le urmează. Zuleam Costinel Cosmin, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în Horezu Poienari, județul Olt, a reușit să fugă din țară, iar pe numele lui a fost emis mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată. Sursele spun că Zuleam este cel care a coordonat gruparea, el fiind primul care, împreună cu iubita lui, a fugit în străinătate, la scurt timp după moartea omului de afaceri. Zuleam a mai avut probleme cu legea și în trecut. Acesta a mai făcut închisoare pentru furt de telefoane și droguri.

o lună de la crima de pe strada moldoveanu. doi dintre ucigașii lui kreiner, arestați în anglia. cel de-al treilea, căutat în continuare

În ceea ce îi privește pe ceilalți doi presupuși criminali, aceștia se află în arestul poliției din Anglia. Nu au fost aduși în România deocamdată, fiindcă sunt urmate procedurile de extrădare. Ghiță Laurențiu, în vârstă de 35 de ani, a fost localizat pe un feribot în Scoția, iar Minae Marian Cristian, în vârstă de 35 de ani, a fost prins în Irlanda de Nord într-un tren. 

o lună de la crima de pe strada moldoveanu. doi dintre ucigașii lui kreiner, arestați în anglia. cel de-al treilea, căutat în continuare
Minae (stânga) și Ghiță (dreapta)

Poliția Română a cooperat cu autoritățile din Ungaria, Franța, Regatul Unit al Mării Britanii și Irlandei de Nord și cu cele din Republica Irlanda pentru prinderea celor doi infractori. „Cei doi au fost depistați de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, au transmis, în 19 noiembrie, reprezentanții IPJ Sibiu.

Citește și: Filmare cu ucigașii lui Kreiner. S-au plimbat pe străzile Sibiului după atac

Vă reamintim că, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, cei trei indivizi au intrat în vila lui Adrian Kreiner de pe strada Moldoveanu cu gândul de a-l jefui. Au pus în aplicare un plan gândit cu zile întregi înainte, însă lucrurile nu au mers așa cum s-au așteptat, fiindcă nu au anticipat că omul de afaceri nu va fi singur în casă. În momentul în care au reușit să pătrundă în imobil, l-au bătut pe Kreiner, l-au legat de mâini și de picioare și l-au torturat, pentru a-l face pe acesta să spună unde se află bunurile de valoare. În casă se mai aflau fiica sibianului, dar și concubina acestuia. Fata a fost și ea amenințată cu pistolul și a fost presată să le dea banii. Într-un final, după zeci de minute de tortură, indivizii au fugit cu 16 ceasuri în valoare de 200.000 euro. De pe Moldoveanu au mers în Șelimbăr, într-un apartament închiriat cu două zile înainte pe strada Doamna Stanca, iar la câteva ore distanță, s-au urcat într-un taxi și au mers până în Deva, acolo unde aveau o mașină cu care s-au deplasat până în Dumbrăvița, județul Timiș. În cadrul anchetei, un al patrulea suspect a fost arestat de oamenii legii, acesta fiind omul care i-a ajutat pe criminali cu transportul până la Sibiu, dar și în afara țării după crimă. (DETALII AICI)

Citește și: Filmul crimei de pe Moldoveanu. Detalii de la anchetatori 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Dacă chiar se vrea găsirea lui Cosmin Costinel Zuleam, atunci e strict necesar să se publice și semnalmentele lui. Măcar:
    înălțimea, culoarea ochilor, grupa sanguină..

  2. Dacă.. chiar vrea să-l găsească..
    Care sunt semnalmentele lui Cosmin Costinel Zuleam ?
    (înălțime, greutate, culoarea ochilor..)
    ..și.. o poză cât mai recentă..