staționarea cu motorul pornit, interzisă în cel mai poluat oraș din românia
Sursa foto: DC News

Bucureștiul va interzice staționarea cu motorul pornit, în urma unei campanii civice care a sensibilizat publicul cu privire la impactul poluării asupra sănătății.

Inițiativa „Oprește motorul!”, lansată de asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari, a dus la modificarea Codului Rutier, astfel încât staționarea cu motorul pornit va fi interzisă în București, cu excepția unor situații specifice, precum încălzirea motorului în condiții de iarnă sau alimentarea cu combustibil, transmite G4Media.

„Campania noastră a avut ca scop sensibilizarea publicului cu privire la impactul poluării asupra sănătății și a mediului. Suntem bucuroși că autoritățile au înțeles importanța acestei probleme și au adoptat o măsură care va contribui la îmbunătățirea calității aerului din București”, a declarat Elena Lucaci, președintele Asociației Părinți de Cireșari.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, poluarea aerului este responsabilă pentru peste 10.000 de decese premature în fiecare an în România.

Interzicerea staționării cu motorul pornit este o măsură care ar putea avea un impact semnificativ asupra calității aerului din București. Potrivit studiilor, staționarea cu motorul pornit este responsabilă pentru aproximativ 20% din poluarea cu noxe din orașe.

Noua măsură va intra în vigoare în prima parte a anului 2024.

Ultima oră

Comentariul meu