sibienii pot vizita gratis muzeul brukenthal în anumite zile. managerul alexandru chituță: „m-am gândit să facem o zi gratuită pentru sibieni”

Conducerea Muzeului Brukenthal a stabilit mai multe zile din an în care sibienii se pot bucura de intrare gratuită la muzeu. De exemplu, pensionarii sibieni pot vizita muzeul fără a plăti un bilet la intrare, în prima zi de joi a fiecărei luni.

YouTube video

După mai multe consultări între reprezentații Muzeului Brukenthal, s-a ajuns la concluzia că ar fi ideal să facă un calendar în care sibienii și turiștii să viziteze gratuit muzeul.

„Eu m am gândit la un moment dat, anul trecut, să facem o zi gratuită pentru sibieni. Prima joi din fiecare lună, pensionari din Sibiu și de oriunde au o intrare gratuită în Muzeul Național Brukenthal. Am făcut un calendar în care sibienii și turiștii au de fiecare dată ocazia viziteze gratuit un spațiu al muzeului. În 26 februarie, Palatul, în 1 martie Muzeul de  Istorie Contemporană de 1 Decembrie intrare gratuită la Muzeul de Istorie, de 1 Iunie, intrare gratuită la Muzeul de Istorie Naturală și așa mai departe. Deci avem un calendar în care, dacă sunt sibieni vor intre gratuit în Muzeul Național Brukenthal, se uită pe calendar și au o zi în care pot intra. Există și Noaptea Muzeelor. Noi trebuie alegem cui ne adresăm intre gratuit, în special celor care nu au fonduri”, a spus Alexandru Chituță la „Ora de Cultură”.

Vezi calendarul aici: Acces gratuit în fiecare zi de joi la Muzeul Brukenthal din Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu