astrid fodor impresionată de spectacolul de 1 decembrie al junilor sibiului: „românia este cea mai frumoasă țară din lume”

Primarul Astrid Fodor a fost atât de impresionată de spectacolul de 1 Decembrie, realizat de „Junii Sibiului” și invitații lor, la Sala Transilvania, încât a declarat că, „România este cea mai frumoasă țară din lume”, în direct la TVR.

„Vreau să spun La mulți ani tuturor sibienilor, tuturor celor care se află în această sală, dar și celor care ne vizitează Sibiul, pentru că Sibiul este un oraș intens vizitat de cetățeni români, de cetățeni de peste hotare. Vreau să spun La mulți ani românilor și celor care ne privesc la televizor”, a transmis primarul Astrid Fodor.

Întrebată de prezentatoarea spectacolului, Iuliana Tudor, ce înseamnă România pentru ea, Astrid Fodor a declarat: „România este patria mea, România este țara în care s-au născut strămoșii mei, toți sunt născuți aici, în România. Este țara în care eu trăiesc, aici m-am născut, aici am făcut școala, aici lucrez. Este țara în care copiii mei trăiesc, nu a plecat niciunul dintre ei în străinătate. Trăiesc în țara în care s-au născut cei trei nepoți ai mei, două fetițe și un băiețel și care eu îmi doresc să trăiască în această țară. Sper din suflet că ei vor fi așa cum era familia noastră, cum sunt copiii mei, cum sunt nurorile mele, își aduce fiecare un pic de aport pentru binele țării. Dacă fiecare dintre noi numai un pic facem bine, România nu poate decât să prospere și România merită să prospere. Pentru mine România este cea mai frumoasă țară din lume.”

Organizatorii i-au pregătit o surpriză lui Astrid Fodor și i-au adus alături pe nepotul ei, îmbrăcat în costum popular, băiețelul spunând și el: „La mulți ani, România!”

astrid fodor impresionată de spectacolul de 1 decembrie al junilor sibiului: „românia este cea mai frumoasă țară din lume”

Daniela Cîmpean: „România are un viitor frumos”

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a venit la spectacolul folcloric prilejuit de Ziua Națională, împreună cu una din cele două fiice, îmbrăcată în costum tradițional. Daniela Cîmpean s-a arătat optimistă și a spus că toți copiii prezenți în Sala Transilvania și pe scenă dovedesc că țara are „un viitor frumos”.

„La mulți ani din inima Transilvaniei, România e a tuturor românilor, fie că sunt în țară sau sunt peste hotare. România este frumoasă. Pentru mine, România este ca un basm frumos, un basm în care indiferent de greutățile prin care trecem, (…) însă întotdeauna românii au găsit acea putere și acea dorință de a fi împreună și a petrece cu bucurie toate momentele importante din viața lor. Asta se întâmplă astăzi aici, românii, sibienii celebrează România prin cântec, joc și voie bună. Și gândim cu drag spre viitor. Uitați-vă în această sală și pe scenă, câți copii frumoși și îmbrăcați în acest port frumos, tradițional, românesc, semn că România are un viitor frumos”, a spus Daniela Cîmpean, tot în direct la Televiziunea Națională.

astrid fodor impresionată de spectacolul de 1 decembrie al junilor sibiului: „românia este cea mai frumoasă țară din lume”

Silvia Macrea, Junii Sibiului și vedetele din muzica populară au oferit un spectacol de excepție în care copiii au fost supriza care a uimit publicul.

Coregrafa Junilor Sibiului, Silvia Macrea, dansatorii și toate vedetele din muzica populară românească au dăruit sibienilor prezenți în Sala Transilvania, dar și tuturor românilor care au urmărit transmisia în direct la TVR și pe Internet, un spectacol memorabil, plin de emoție. În mod special, Silvia Macrea a reușit în acest an, de 1 Decembrie, să promoveze foarte mulți copii, pe scena de la Sibiu. Astfel, mulți interpreți au urcat pe scenă însoțiți de copiii lor. De la Sibiu s-au remarcat interpretele Alina Pinca și Mariana Anghel, ambele de la Școala Populară de Arte și Meserii care au cântat împreună cu fiicele lor.

„Dragii mei vă mulțumim din suflet că ați fost alături de noi astăzi, la această poveste frumoasă, a României cântată și dansată de copii. Mi-am dorit în acest an să vorbim despre o Românie a copiilor noștri și cred că prestațiile copiilor prezenți pe scenă au spus că România este pe mâini bune, au spus că este țara, unde tradiția este la ea acasă. Le mulțumesc din suflet tuturor artiștilor care au făcut parte din această poveste, mulțumesc din suflet Orchestrei „Lăutarii” de la Chișinău, mulțumesc maestrului Nicolae Botgros, vă mulțumesc dragilor mei Juni ai Sibiului, mulțumesc din suflet celor două instituții care ne-au sprijinit și anul acesta în organizarea acestei manifestări, mulțumesc Consiliului Județean Sibiu, mulțumesc din suflet Primăriei Municipiului Sibiu și sponsorului nostru, Scandia. Dar nu în ultimul rând vreau să mulțumesc acestor români frumoși, publicul nostru drag, care într-adevăr gândesc și trăiesc cu adevărat românește. Vă mulțumim!”, a spus Silvia Macrea, la finalul spectacolui „Noi suntem români!”

 

 

Ultima oră

Comentariul meu