taxele și impozitele rămân neschimbate la sibiu și în 2024. cu o singură excepție

Un proiect de hotărâre supus aprobării publice face referire la stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și taxelor speciale pentru anul 2024. Persoanele interesate pot depune în scris, până la data de 6 decembrie 2023, propuneri, sugestii sau recomandări referitoare la acest proiect.

Impozitul în ceea ce priveşte mijloacele de transport marfă cu masa totală egală sau mai mare de 12 tone şi combinaţii de autovehicule nu va fi schimbat, anul viitor. Însă, chiar dacă taxele și impozitele sunt aproape neschimbate, există și o excepție.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (1), sumele prevăzute în tabel se indexează anual în funcţie de rata de schimb a monedei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie a fiecărui an şi publicată în Jurnalul Uniunii Europene şi de nivelurile minime prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri”, se arată în raportul de specialitate întocmit de Direcția Fiscală Locală Sibiu.

În cazul celor mai multe autovehicule de transport de marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, impozitul nu se va schimba în 2024 sau se vor observa mici creșteri. De exemplu, pentru o mașină de transport cu masa de cel puțin 13 tone, dar mai mică de 14 tone, impozitul va crește de la 153 la 154 de lei, respectiv de la 426 la 428 de lei, pentru mașinile care au și ax motor cu sistem de suspensie pneumatică.

De asemenea, în cazul unei combinaţii de autovehicule, o mașină de transport care are și tren rutier, cu masă totală  mai mare de 12 tone, impozitul crește într-o măsură mică. Pentur un autovehicul cu masa de cel puțin 28 de tone și 2+1 axe, impozitul crește cu 4, 8 lei în funcție de sistemele de suspensie pentru axele motoare.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul propriu al Primăriei la secțiunea https://sibiu.ro/consiliu/proiecte_dezbatere şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pot fi depuse la adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu