sute de sibieni la procesiunea dedicată lui andrei șaguna, la catedrala din sibiu. mitropolitul ardealului: „să sperăm, să fim încrezători!” (video)

Sute de credincioși au îndurat frigul miercuri seara și au fost prezeți alături de zeci de preoți, la procesiunea dedicată Sfântului Andrei Șaguna. Mulțimea însoțită de preoți și militari a parcurs traseul de pe strada Mitropoliei, Piața Mare, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Strada Tribunei, cu racla sfântului purtată pe umeri de preoți. La finalul procesiunii, mitropolitul Ardealului i-a încurajat pe cei prezenți, să aibă credință în Dumnezeu.

„Ca și această lună pe care o începem acum, pregătitoare pentru întruparea Domnului, pentru nașterea în peștera din Betleem a Fiului lui Dumnezeu, să fie o lună binecuvântată și rodnică. Ne dă Dumnezeu si semne de sus. Vine frigul și omoară ceea ce trebuie, ceea ce e distructiv. Va veni si zapada si acopere ceea ce nu trebuie sa se mai vada. Dar mai presus de toate, bucuria pe care am trait-o astăzi împreună este una unică. Vă mulțumim din tot sufletul tuturor celor care ați venit si v-am vazut si v-am recunoscut. Mulțumim părinților protopopi și părinților slujitori, părinților care sunt aici. Vă mulțumim și dumneavoastră, drept credincioșilor creștini. Mulțumim, de asemenea, prietenilor noștri, acestei instituții care este alături de Biserică și Biserica, alături de Armată. Armata și jandarmii. Ați fost cu noi și ne ați făcut cinste și onoare, pentru că aceasta este demnitatea cea mai mare. Am onoarea să vă salut”, a spus ÎPS Laurențiu Streza.

Acesta a urat sărbători fericite credincioșilor la finalul discursului ținut pe treptele Catedralei Mitropolitane.

„Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și să ne ajute, ca să nu uităm bucuriile pe care Dumnezeu ni le trimite din cer. Să sperăm, să fim încrezători și mai ales curajoși. Cât am fi noi de neputincioși, dacă vin asupra noastră încercări, le depășim, pentru că aveam în noi o forță care vine de sus, nu din puterea noastră. Vă dorim în continuare un post binecuvântat și o pregătire pentru Nașterea Domnului. Cu anticipare vă spunem tuturor Sărbători fericite!”, a mai spus mitropolitul Ardealului.

În acest an, arhitectura Catedralei Mitropolitane „Sfânta Treime” din Sibiu a fost pusă în valoare printr-un iluminat arhitectural care scoate în evidență detaliile fascinante ale clădirii istorice.

 

Ultima oră

Comentariul meu