trei jucătoare de la măgura cisnădie participă la campionatul mondial de handbal. două dintre ele sunt portari

Trei jucătoare de la Măgura Cisnădie vor participa cu naționalele țărilor de proveniență la Campionatul Mondial de handbal feminin, turneu programat în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie în Danemarca, Norvegia și Suedia.

Echipa feminină de handbal Măgura Cisnădie are trei reprezentante la Mondialul din cele trei țări nordice, care debutează miercuri.

Cei doi portari de la Cisnădie, Marta Batinovic (33 ani) și Marina Rajcic (30 ani) fac parte din naționala Muntenegru. Rajcic are printre cele mai multe selecții din lotul muntenegrencelor, 147, în timp ce Batinovic are 35 de apariții. Muntenegru s-a calificat la Mondial, fiind medaliată la Euro 2022.

Interul Emilia Galinska (30 de ani) este și ea la turneul final alături de naționala Poloniei, pentru care are 27 de partide. Polonezele au reușit accederea după participarea în grupele preliminare.  Toate cele trei jucătoare care merg la Mondial au venit la Cisnădie în vară.

Cele 32 de naționale prezente la turneu au fost repartizate în 8 grupe de câte 4 echipe, apoi primele 3 din fiecare grupă se califică în grupele principale, cu punctele făcute împotriva formațiilor care se vor califica și ele mai departe.  Apoi se vor forma 4 grupe principale cu câte 6 echipe, iar primele două clasate de aici vor merge în sferturile de finală. Din sferturi se va juca în sistem eliminatoriu.

Măgura Cisnădie este pe locul 8 în Liga Națională feminină, cu 14 puncte din 11 meciuri. Campionatul intern este întrerupt până în ianuarie 2024.

trei jucătoare de la măgura cisnădie participă la campionatul mondial de handbal. două dintre ele sunt portari

 

Ultima oră

Comentariul meu