dacia duster a ajuns la a treia generație. cum arată noul suv românesc (foto, video)
foto Promotor

Noua generație a SUV-ului Dacia Duster a debutat oficial, urmând să ajungă la vânzare în decursul anului viitor, scrie ProMotor.

Noua Duster împrumută multe elemente de design din conceptul Bigster, având o identitate proprie, robustă, diferită față de ceea ce am văzut până acum.

Caroseria are forme mult mai drepte, aripi evazate și suprafețe verticale, cu foarte multe elemente de design cu referință la litera Y.

Cabină modernizată și confortabilă

Cabina noului Duster a fost vast modernizată, atât din punct de vedere al designului, cât și al tehnologiei și materialelor folosite.

Acum, suprafețele au rămas, în general, tari, dar au fost folosite materiale mai durabile, eco-friendly, precum protecțiile din plastic de la exterior, realizate în proporție de 20% din plastic reciclat.

În materie de tehnologii, noul model va fi disponibil și cu un tablou de bord digital de 7 inch și un ecran central de până la 10,1 inch în diagonală.

dacia duster a ajuns la a treia generație. cum arată noul suv românesc (foto, video)

Noi motorizări eficiente și electrificate

Cea de-a treia generație Dacia Duster este construită pe platforma CMF-B a alianței Renault-Nissan.

Această platformă înscrie noul Duster pe drumul electrificării, propunând motorizări care utilizează tehnologiile mild hybrid și full hybrid.

Motorizarea de bază va fi reprezentată de motorul de 1,0 litri și 100 CP. ECO-G 100, cum o denumește Dacia, este o motorizare ce poate funcționa și pe GPL și este disponibilă doar cu transmisia manuală cu 6 trepte.

Apoi urmează motorizarea mild-hybrid de 130 CP. Această motorizare este disponibilă în premieră în gama Dacia, oferind clienților un prim nivel de electrificare.

Adoptată deja de Dacia la începutul anului 2023 pe modelul Jogger, motorizarea HYBRID 140 este de acum disponibilă pe noul Duster.

dacia duster a ajuns la a treia generație. cum arată noul suv românesc (foto, video)

dacia duster a ajuns la a treia generație. cum arată noul suv românesc (foto, video)

Prețuri și disponibilitate

Din câte am putut afla deocamdată, lista de comenzi va fi deschisă la începutul anului viitor, iar mașinile vor începe să fie livrate în perioada mai – iunie 2024.

Vor fi disponibile 4 niveluri de echipare:

  • Essential: bare de pavilion fixe, geamuri față electrice, închidere centralizată, climatizare manuală, aprindere automată a fazei de întâlnire, 6 airbag-uri, senzori pentru parcarea cu spatele;
  • Expression: + jante din aliaj de 17”, tablou de bord digital de 7”, ecran central digital de 10,1” cu sistem multimedia Media Display și Apple CarPlay/Android Auto wireless, cameră de marșarier, geamuri electrice pentru ușile din spate, senzor de ploaie pentru acționarea automată a ștergătorului de parbriz …;
  • Extreme: + bare de pavilion modulare, proiectoare de ceață, tapițerie lavabilă din TEP micro-cloud, covorașe din cauciuc pentru toate locurile și pentru portbagaj, climatizare automată, card mâini libere, oglinzi retrovizoare exterioare cu acționare electrică, sistem YouClip « 3 în 1 », elemente decorative interioare și exterioare de culoare Copper Brown;
  • Journey : + jante din aliaj de 18”, proiectoare de ceață, climatizare automată, card mâini libere, frână de parcare și oglinzi retrovizoare exterioare cu acționare electrică, încărcător wireless pentru smartphone, sistem multimedia Media Nav Live cu navigație conectată, sistem audio Arkamys 3D Sound System cu 6 difuzoare.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu