wine glass
Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

      

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de băuturi rafinate, atunci înseamnă că deja știți ce urmează să vă spunem în acest articol. Însă dacă sunteți un băutor mai puțin cunoscător, căruia îi place să se bucure de câte un pahar de vin în weekend, alături de cei dragi, atunci informațiile oferite de noi vor fi de interes. În rândurile ce urmează, vrem să vă vorbim despre beneficiile de sănătate ale vinurilor albe. Astfel, veți afla câteva curiozități interesante pe care le veți putea dezbate cu prietenii la următoarea întâlnire. Să începem!

După cum bine știți, vinul alb este una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice existente. Acesta se remarcă prin culoarea sa cristalină și aurită, prin notele extraordinare fructate sau florale și prin potrivirea de excepție cu o mulțime de preparate. Acest tip de băutură provenită din struguri este atât de versatilă pe cât de rafinată. Astfel că, dacă vă doriți să aflați care sunt beneficiile consumării sale, citiți în continuare.

Beneficiile vinului alb

  1. Printre cele mai neașteptate beneficii se numără faptul că menține sănătatea inimii. Pulpa strugurilor din care rezultă băutura conține antioxidanți ce ajută la regenerarea țesutului din jurul organului, dar și a reglării bătăilor inimii. Totodată, el mai ajută și la îmbunătățirea sistemului circulator și protejarea vaselor de sânge.
  2. Un alt beneficiu este acela că menține și sănătatea plămânilor. Tot datorită conținutului ridicat de antioxidanți din pulpă, vinul alb reușește să combată radicalii liberi care sunt responsabili de degradarea țesutului pulmonar. Astfel, dacă beți alcoolul de struguri albi cu moderație, vă veți putea menține plămânii sănătoși.
  3. Un al treilea beneficiu al consumului băuturii în cauză este și reglarea colesterolului. Aceasta va face colesterolul „rău” să dispară, crescând nivelul de colesterol „bun” din sânge. Astfel, datorită nivelului mai ridicat, HDL (din denumirea sa medicală) va reuși să transporte excesul de colesterol din corp înapoi către ficat, astfel fiind procesat mai ușor.
  4. Trecem la următorul beneficiu de pe lista noastră lungă și anume că poate preveni cancerul. Deși pare ciudat în primă instanță, vinul poate să ajute la prevenirea bolilor grave precum cancerul datorită antioxidanților din compoziție. Substanțele responsabile de acest lucru sunt flavonoidele.
  5. Mai avem un beneficiu: consumul de alcool de struguri albi ajută la un somn mai bun. Dacă beți un singur pahar de băutură înainte de culcare, vă veți putea calma și dormi mai bine. Însă dacă depășiți această cantitate, veți fi mai agitat și vă veți trezi mai des pe parcursul nopții. Moderația este cheia, întotdeauna!
  6. Ne apropiem de final cu următorul beneficiu, și anume că alcoolul de struguri albi nu îngrașă. Deja e arhicunoscută informația că această băutură este un bun digestiv, dar pe deasupra mai vine și avantajul că nu conține atât de multe calorii. Deci, dacă vreți să vă mențineți silueta, greutatea, sau poate urmați o dietă specială, stați fără griji. Această băutură nu vă va face rău.
  7. Penultimul beneficiu de astăzi este că vinul alb conține vitamine și minerale. Probabil că v-ați așteptat la asta, că doar băutura în cauză este obținută din fructe sănătoase. Așa că uitați care anume sunt substanțele ce se găsesc în compoziția sa: mineralele calciu, potasiu și magneziu, precum și vitaminele B1, B2, B5, B6 și C.
  8. Iar ultimul, dar nu cel din urmă beneficiu este că reduce senzația de mahmureală. Dacă se întâmplă să dați petrecere și a doua zi aveți stări de greață, acest lucru se datorează substanței „congener” din compoziția băuturilor alcoolice. Cu cât cantitatea de congener este mai ridicată, cu atât vă veți simți mai rău în dimineața următoare. Însă, în cazul băuturilor din struguri albi nu veți întâlni nici pe departe o cantitate atât de mare de congener. De aceea, dacă o consumați pe aceasta pe toată durata petrecerii, aveți mai puține șanse să vă simțiți mahmur următoarea zi.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum v-ați convins de beneficiile acestui tip de băutură. Tot ce vă rămâne de făcut este să o consumați cu moderație, așa cum v-am sfătuit, și să vă bucurați de ea în compania celor dragi. Pe această cale, vă dorim relaxare plăcută!

Ultima oră

Comentariul meu