bărbatul din dolj, care confundat cu unul dintre criminalii lui adrian kreiner, vrea să dea poliția în judecată: “mă împrumut de bani și nu i las!”

Laurenţiu Lăcătuşu a fost săltat din faţa casei sale de poliţia care a  furnizat apoi presei imagini cu capturarea sa. Întreaga Românie a fost astfel convinsă că el e unul din cei trei criminali care l-au ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu.

A doua zi, anchetatorii şi-au dat seama că Lăcătuşu e nevinovat şi l-au lăsat să plece. „Procurorul şi-a cerut scuze, poliţiştii nu”, spune bărbatul, care a povestit, pentru Libertatea, tot calvarul acelei zile, minut cu minut.

În noaptea de 6 noiembrie, trei bărbaţi cu cagule au intrat în casă peste omul de afaceri Adrian Kreiner şi l-au bătut, ca să le spună unde își ţine banii. În locuinţă se mai aflau fiica lui Kreiner, care spune că a fost ameninţată cu pistolul, şi iubita afaceristului, care a declarat public că ea dormea.

Citește și: Minae, unul dintre ucigașii lui Kreiner, contestă arestul preventiv. Cauza se judecă marți la Alba

Tâlharii au luat din acea casă 16 ceasuri de lux. A doua zi, Adrian Kreiner a murit la spital, din cauza traumelor suferite.  Pe 16 noiembrie, la zece zile după crimă, şeful IPJ Sibiu şi procurorul de caz au anunţat, într-o conferinţă de presă, că au trei suspecţi, toţi din Dolj, și că ei au fost identificaţi: doi sunt fugiți din ţară, iar pentru al treilea, „despre care există date și indicii că se află încă pe teritoriul României”, se fac în prezent „activități de localizare”. Acest suspect era Laurenţiu Lăcătuşu.

Bătut fără motiv

„În loc să-mi arate legitimaţia, au început să zbiere la mine, să urc în maşină, că-s de la Poliţie”, povestește Lăcătuşu.

„Atunci au apărut 10-15 oameni în spatele meu şi m-au trântit pe jos. M-au lovit cu picioarele, unul mi-a dat un pumn în gură şi mi-au pus cătuşele la mâini. Îmi amintesc că un singur poliţist striga «bă, nu mai daţi în el!»”. Soţia bărbatului, care era la poartă, a început să ţipe „Săriţi, că-l omoară!”, iar un vecin, neştiind ce se întâmplă, a ieşit pe stradă, înarmat cu un par.

„Poliţia a zis atunci «intraţi în curte, că vă împuşc»”, spune spune Daniela Lăcătuşu. Copilul ei, care are 7 ani, a fost şi el martor la scenele violente şi „striga la poliţişti «Nu daţi în tati!». Ne-am speriat atunci cu toţii din cale afară”, mărturiseşte femeia.

bărbatul din dolj, care confundat cu unul dintre criminalii lui adrian kreiner, vrea să dea poliția în judecată: “mă împrumut de bani și nu i las!”

„Ce dracu mă întreabă ăştia de omor? Sunt nebuni la cap?”

La Craiova, i-au luat amprentele și probe de salivă, pentru ADN, apoi l-au dezbrăcat, ca să verifice dacă are tatuaje. „Căutau nu ştiu ce tatuaj pe mâna dreaptă şi nu le venea să creadă că eu nu-l am”, spune Lăcătuşu. Apoi, doi jandarmi l-au luat şi l-au dus în Vâlcea, de unde a fost preluat de duba mascaţilor de la Acțiuni Speciale, care l-au transportat până la Sibiu.

Lăcătuşu îşi aminteşte că în curtea IPJ Sibiu a fost întâmpinat de reporterii tv. „Mă întrebau «De ce l-ai omorât? Nu ţi-a părut rău de el? Unde sunt ceasurile? Unde sunt colegii tăi?». Mă, când am auzit, am rămas prost! «Ete, drăcia dracului, ce dracu mă întreabă ăştia de omor? Sunt nebuni la cap? De ce omor vorbesc ăştia?»”. L-au lămurit cei de la IPJ Sibiu, iar el le-a spus că nu ştie nimic despre crima de la Sibiu. Apoi, „unul dintre poliţişti a luat o foaie, cred că era o poză, şi se uita când la ea, când la mine. L-a chemat pe altul, s-a uitat şi el, şi ziceau amândoi «nu se poate aşa ceva»”.

Noi imagini cu ucigașii lui Adrian Kreiner imediat după crimă (video)

Ultima oră

Comentariul meu