negocierea contractului colectiv de muncă de la filarmonică s-a împotmolit din cauza unei erori umane

O nouă negociere a contractului colectiv de muncă de la Filarmonica de Stat din Sibiu a avut loc luni, de la ora 11.00. Negocierile s-au împotmolit, însă, din cauza unei erori umane prin care Consiliul Județean a publicat pe Ordinea de zi organigrama greșită.

După ce două întâlniri de lucru au avut loc, în 16 și 17 noiembrie, la Filarmonica de Stat din Sibiu, între managerul instituției, directorul tehnic, consilierul juridic, liderii sindicatului (SAIFS) și reprezentanți ai Blocului Național Sindical și Federației Naționale a Lucrătorilor, o nouă întâlnire a avut loc luni, 27 noiembrie. De data aceasta la întâlnire au participat și doi consilieri județeni, Adrian Echert de la USR și Thomas Kraus de la PNL.

„A fost acest punct cu organigrama pe Ordinea de zi suplimentară și acolo este un amestec de informații. Au amestecat informațiile colegii de acolo. Noi nu o să votăm varianta de acolo pentru că nu are nici o legătură”, a spus consilierul județean din partea USR, Adrian Echert.

negocierea contractului colectiv de muncă de la filarmonică s-a împotmolit din cauza unei erori umane

„O eroare umană”

Negocierea contractului colectiv nu s-a finalizat nici luni, dată fiind eroare apărută la Consiliul Județean Sibiu prin care a fost publicată o organigramă incorectă, potrivit căreia două posturi ar fi desființate, cel de lider de sindicat și cel de avertizor de integritate. Conducerea Filarmonicii de Stat a susținut că va fi remediată problema.

„Noi putem să garantăm pe documentele trimise de noi. Este foarte bine că și consilierii județeni sunt prezenți și vom transmite că a apărut această eroare, dar cred că pentru această problemă vă puteți adresa Consiliului Județean, nu nouă”, a spus managerul Filarmonicii de Stat din Sibiu, Cristian Lupeș.

În timpul întâlnirii, jurista Filarmonicii de Stat din Sibiu, cât și consilierul județean, Adrian Echert au discutat cu reprezentanți ai CJ Sibiu pentru a se remedia problema. Chiar și așa, președintele sindicatului a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi. „Este posibil să fie aprobată, ceea ce ar însemna că cel puțin un angajat va pleca. Noi vrem să avem certitudinea că materialul supus Consiliului Județean este corect.

Monica Florescu, liderul sindicatului a susținut că nu a știut că urmează să fie votată o nouă organigramă. „Suntem puși în fața faptului că va fi votată o altă organigramă de care nu știm.  Nu am discutat o nouă organigramă în niciun Consiliu Administrativ. Posibil să fie o eroare umană, dar această greșeală trebuie modificată”, a spus liderul de sindicat.

Negocierea contractului colectiv de muncă la nivelul Filarmonicii de Stat Sibiu a început în urmă cu 8 luni de zile și urmează să continue și săptămâna viitoare când va avea loc o nouă întâlnire între conducerea instituției și membri ai sindicatului.

Ultima oră

Comentariul meu