Academia de Poliție, închisă până la finalul anului după focarul de toxiinfecție alimentară

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București a fost închisă până la finalul anului, după ce aproape 100 de studenți au acuzat toxiinfecție alimentară.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație și Senatul Academiei, în contextul presiunii mediatice și a refuzului conducerii instituției de a permite accesul sindicatelor pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații își desfășoară activitățile, scrie portalul de știri G4Media.

Sindicatul polițiștilor Europol a acuzat conducerea Academiei de incompetență și infracționalitate. Sindicatul a transmis un comunicat de presă în care afirmă că, timp de un an, studenții și angajații Academiei au fost victimele unor incompetenți, împuterniciți/desemnați susținuți politic, plătiți cu salarii de “lucrări de excepție” majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituției au lucrat cu zilieri, în șantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat DIICOT cu privire la conducerea Academiei de Poliție, pe care o acuză de abuz în serviciu și fals intelectual.

Urmărirea penală

Ministerul de Interne a anunțat că a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a stabili cauzele focarului de toxiinfecție alimentară de la Academia de Poliție. De asemenea, DIICOT a deschis o anchetă penală pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

Închiderea Academiei de Poliție până la finalul anului va avea un impact semnificativ asupra procesului de învățământ. Studenții care urmau să se înscrie în anul următor vor fi nevoiți să amâne admiterea, iar cei care urmau să susțină examene de finalizare a studiilor vor fi nevoiți să le susțină la o dată ulterioară.

Ultima oră

Comentariul meu