Legea pentru eliminarea inechităților salariale, amânată cu un an de Guvern

Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că eliminarea inechităților salariale din sistemul public, prevăzută în PNRR, nu va fi aplicată din 2024, ci din 2025.

El a argumentat că o astfel de măsură ar fi „politic incorectă” într-un an electoral.

„Este o măsură foarte importantă în PNRR, dar nu mi s-ar părea nici măcar din punct de vedere politic corect să venim cu o astfel de măsură într-un an electoral. Este o măsură care va fi aplicată din 2025”, a declarat Ciucă, scrie Digi24.

„Legea salarizării este în cererea de plată numărul 4, la fel ca și reforma fiscală. Părerea mea e că va avea aplicabilitate din 2025. Nu știu dacă de la începutul anului sau de la jumătate. Profesorii au avut o creștere aprobată în avans de 25% care când s-a pus în aplicare s-a dovedit a fi de aproape 30%. Vorbesc ca și efort bugetar, nominal. Cifrele n-au cum să mintă. Mâine, poimâine de la ora 10:00 am iarăși întâlnire cu liderii. Nu vom avea o lege a salarizării pusă în aplicare pe anul viitor. Vom avea discuțiile astfel încât până la legea salarizării să acoperim cât mai mult din acest 50%. O să respect (promisiunea făcută profesorilor – n.red.). Și dumneavoastră și eu și toți românii ne dorim să le fi făcut pe toate în 4 luni. Nu sunt Harry Potter. Mă numesc Marcel Ciolacu”, a declarat președintele PSD.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică