Cod galben în sudul județului Sibiu. Ploi, vânt și lapoviță, până duminică

Începând de vineri, 24 noiembrie, ora 18:00, și până duminică, 26 noiembrie, ora 18:00, se va produce o extindere a precipitațiilor în regiunile sudice și sud-estice ale țării. În aceste zone se vor acumula cantități de apă însemnate, de 25-30 l/mp, iar pe arii restrânse chiar și de 40-50 l/mp, transmite ANM.

Ploile vor începe să se transforme în lapoviță și ninsoare începând din noaptea de sâmbătă spre duminică. Vântul va suferi intensificări în special în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Rafalele vor atinge viteze de 60-75 km/h, iar în unele zone vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Se recomandă prudență în deplasări, în special în zonele afectate de precipitații și vânt puternic. De asemenea, se recomandă să se evite deplasările pe timp de viscol.

Pentru județele din sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și pentru Carpații Meridionali și de Curbură, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol.

Ultima oră

Comentariul meu