aproape 800 de sibieni au solicitat la primărie ajutorul pentru încălzirea locuinței. se acordă din decembrie
Sursa foto: Agrointeligența

Aproape 800 de sibieni au solicitat la primărie ajutorul pentru încălzirea locuinței. Cei mai mulți au solicitat ajutorul pentru încălzirea cu gaz.

Primăria Sibiu a transmis că pentru întreg sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024 au depus cereri până la termenul limită de 13 octombrie un număr de 780 de persoane, din care 606 pentru încălzirea cu gaz, 156 pentru încălzirea cu lemne și 18 pentru încălzirea cu energie electrică. „Ulterior datei de 13 octombrie, au mai depus cereri încă 8 beneficiari, din care 7 pentru încălzirea cu gaz și 1 pentru încălzirea cu energie electrică. În aceste cazuri, ajutorul va fi acordat începând cu luna decembrie 2023.

Precizăm că toți cei 788 de titulari care au depus cerere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței vor beneficia și de suplimentul pentru energie electrică, conform legii”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă în baza dispoziției de primar și se adresează familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și, care obține un venit mediu net lunar de până la 1386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure.

 

Ultima oră

Comentariul meu