amenzi de 60.000 de lei pentru poluarea apelor. majoritatea în localități din nordul județului sibiu
Sursa foto: Consiliul Județean Sibiu

Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș a dat amenzi usturătoare pentru  risipirea și poluarea apelor, în perioada ianuarie – februarie, în nordul județului Sibiu.

SGA Mureș anunță că a încheiat 12 procese verbale de penalități, în valoare de peste 60.000 de lei. „În perioada ianuarie – septembrie 2023 au fost încheiate 12 Procese verbale de penalități, în valoare totală de 60.185 lei, la următoarele unități: Apă Canal Sibiu SA (SEAU Loamneș), Apa Tȃrnavei Mari S.A. Mediaș (SEAU Alma, Dumbrăveni), evacuări directe Mediaş), Comuna Slimnic, Serviciul Public oraș Copșa Mică, Emailul S.A. Mediaș, Asociația Medical creștină Lukas, spital Laslea”, au transmis reprezentanții SGA Mureș.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, în ultimii ani, starea apelor din bazinul hidrografic Mureş aferent judeţului Sibiu s-a îmbunătățit. Principalul factor care a dus la creșterea calității resurselor de apă a fost realizarea și punerea în funcțiune a stațiilor de epurare noi la Moșna, Dumbrăveni, Alma, Loamneș, Șeica Mare, Slimnic, Ocna Sibiului sau modernizarea celor existente, precum cea de la Mediaș. În schimb aceștia susțin că există și localități în care această problemă nu este rezolvată, precum orașul Copșa Mică și comunele limitrofe: Târnava, Valea Viilor, Axente Sever sau comune în care lucrările stagnează sau se desfășoară foarte lent, de exemplu în Micăsasa, Șeica Mică.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu