uniunea artiştilor plastici rămâne în sediul din piața mare pentru încă 10 ani
Sursa: Facebook/Galeria de Arta a Uniunii Artistilor Plastici Sibiu

Galeria de artă a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) – Filiala Sibiu va funcționa pentru încă zece ani în sediul din Piața Mare. Consilierii locali vor vota, în ședința de la finalul lunii noiembrie, un proiect privind darea în folosință gratuită a spațiului. 

Filiala din Sibiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România își desfășoară activitatea în sediul din Piața Mare, nr. 12, încă din anul 1999. În următorii zece ani, spațiul, care are aproape 250 metri pătrați, va fi folosit în continuare cu titlu gratuit. În această locație se află galeria de artă, unde se desfășoară activitățile expoziționale ale artiștilor plastici profesioniști.

„Având în vedere faptul că Asociația Filiala din Sibiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România are dreptul de folosință asupra acestor spații, încă din anul 1999, iar legislația în vigoare permite atribuirea în folosință gratuită, de către Consiliul local, pe termen limitat, a bunurilor mobile și imobile, proprietate publică sau privată locală, în favoarea asociațiilor, fundațiilor, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfășoară activitate de binefacere, de utilitate publică, pentru a veni în sprijinul acestora, precum și pentru asigurarea continuității activității artiștilor plastici din Municipiul Sibiu, membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici (din România, cât și administrarea imobilelor proprietatea Municipiului Sibiu, în conformitate cu legislația în vigoare, s-a inițiat acest proiect”, se arată în raportul de specialitate. 

Consilierii locali vor vota acest proiect în ședința ordinară din 28 noiembrie. 

Ultima oră

Comentariul meu