romsilva scoate la vânzare peste 20.000 de brazi și molizi de crăciun. prețuri de la 15 lei bucata
FOTO arhivă

În acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pune la vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun. Dintre aceștia, 17.569 sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare sunt brazi (18.898), restul fiind molizi sau alte specii de rășinoase (5.898).

Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un molid cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajung la 35 de lei pentru un brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Pomii cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale.

Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

Direcțiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzarea directă. Excesul de stoc va fi valorificat către operatori economici.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

 

Ultima oră

Comentariul meu