porcii de crăciun, mai ieftini decât anul trecut la sibiu. prețurile încep de la 12 lei kilogramul

Mai este doar o lună până la Crăciun, iar ofertele cu porci de vânzare au început să apară în număr mare pe platformele destinate vânzării. Ofertele sunt diverse, însă prețurile au mai scăzut față de anul trecut.

Comerțul de porci de Crăciun din târguri s-a mutat pe internet, iar Sibiul nu este excepție. Crescătorii de porci din Sibiu care urmăresc să vândă unul sau chiar doi porci înainte de Crăciun, au fotografiat animalele, au stabilit prețul și le-au postat pe Publi24, Olx sau direct pe facebook. Aceștia speră să facă o sumă frumoasă de bani înainte de sărbători.

Gospodarii se laudă cu porci crescuți bio. Un porc de 130 de kilograme costă circa 1600 de lei, iar unii dintre comercianții asigură și transportul până la uşa cumpărătorului. Porcul viu costă de la 12 lei/kg, până la 16 lei/kg, în funcție de cerințele fiecărui vânzător. Prețurile au mai scăzut față de anul trecut. De vânzare se găsesc și purcei cu prețuri cuprinse între între 600 de lei și 1000 de lei sau porci de rasă Mangalița, dar cu 19 lei/kg. Transportul la domiciliu este de cele mai multe ori inclus în preț.

În aproape toate colțurile județului sun puși la vânzare porci de Crăciun. Cârța, Agnita, Cristian, Mândra, Daia sau Cașolț sunt o parte dintre localitățile unde se găsesc porci de vânzare. „Oamenii se interesează să cumpere porci de Crăciun. Eu am doi de vânzare și unul îl țin pentru mine. În general, porcii se vând bine. Prețul e mai mic decât anul trecut”, spune un crescător de porci din Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu