aeroclubul turnișor construiește un nou hangar, modernizează pista și dezvoltă o secție de planorism. pe un teren de peste 40 hectare primit de la cj 
Sursa: aeroclubulromaniei.ro

Aeroclubul Teritorial „Hermann Oberth” din Sibiu a cerut Consiliului Județean, prin Aeroclubul României, un teren de peste 40 de hectare pe Șoseaua Alba Iulia, pentru a construi acolo un nou hangar. Aeroclubul din Turnișor va moderniza pista, va amenaja o parcare și va dezvolta o secție de planorism. 

Consilierii județeni vor vota, în ședința de la finalul lunii noiembrie, un proiect de hotărâre prin care va aproba acordarea dreptului de administrare Aeroclubului României asupra unui teren de 439.969 metri pătrați de pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu. Pentru aceasta, va fi nevoie și aprobarea dezlipirii în două a unui teren de 715.698 metri pătrați. 

Un nou hangar și pistă modernă

Dacă proiectul va trece de votul consilierilor județeni, Aeroclubul din Turnișor va putea administra terenul de aproximativ 43 de hectare. În solicitarea transmisă către Consiliului Județean, acesta arată motivele pentru care are nevoie de un teren mai mare și ce investiții va efectua acolo. „Aeroclubul Teritorial Hermann Oberth nu este unul certificat, însă avem dorința de a-l certifica, iar Codul aerian care reglementează activitatea noastră prevede ca, pe lângă suprafața de teren pe care sunt amplasate pista, căile de rulare și terenul pe care sunt amplasate construcțiile actuale, este necesar ca subscrisa să asigure o zonă de siguranță care să împrejmuiască pista și căile de rulare”, se arată în solicitare. 

În plus, aeroclubul vrea să aibă o zonă de aterizare, în urma salturilor, pentru pregătirea tinerilor parașutiști. Suprafața mare de teren va permite inclusiv amenajarea unui drum de acces către aerodrom, dar și o parcare ce va fi pusă la dispoziția celor care utilizează aerodromul. Pe lângă modernizarea pistei și a clădirilor existente, aeroclubul intenționează să construiască și un nou hangar pentru aeronave. 

„Prin modernizarea acestui aerodrom, subscrisa intenționează să dezvolte și secția de planorism, o secție importantă în activitatea pe care instituția noastră o desfășoară. Menționăm că la acest moment instituția are dezvoltate următoarele secții: zbor cu motor, ULM și parașutism”, se arată în solicitarea înaintată către CJ. Odată cu aceste investiții, în cadrul Aeroclubului din Turnișor ar putea fi organizate, în viitor, evenimente sau competiții. 

Activitatea Aeroclubului Teritorial „Hermann Oberth” a început în anul 1977. La aerodromul din Turnișor sunt pregătiți gratuit tinerii cu vârste de până la 23 de ani care sunt atrași de domeniul aeronautic. 

Ultima oră

Comentariul meu