românia bate elveția și se califică neînvinsă la euro 2024 (video)

Naționala de fotbal a României a câștigat marți seară cu Elveția, scor 1-0 și a câștigat grupa de calificare la Euro 2024, unde va fi în în urna a doua la tragerea la sorți. 

Deja calificată la Euro după succesul cu Israel, România avea nevoie de o remiză pe Național Arena cu Elveția, pentru a câștiga grupa. Unicul gol al jocului contra Elveției s-a marcat în minutul 50, după ce Stanciu a centrat din stânga, Moruțan a trimis cu capul, în fața porții, de unde Alibec a marcat. Astfel, ”tricolorii” s-au impus cu 1-0 în fața favoritei la câștigarea grupei, Elveția.

YouTube video

România termină neînvinsă grupa de calificare  și a sărbătorit pe Național Arena calificarea la turneul final din Germania alături de 50.000 de fani.

S-au calificat la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia, Italia și Croația. Ultimele 3 locuri vor fi stabilite prin barajele din Liga Națiunilor. Tragerea la sorți a grupelor Euro va avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie.

Turneul final din Germania se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie, anul viitor, cu 6 grupe a câte 4 echipe. În „optimi” se califică primele două clasate și 4 dintre cele mai bune locuri 3.

românia bate elveția și se califică neînvinsă la euro 2024 (video)

Ultima oră

Comentariul meu