percheziții la cămătarii din sibiu și alte opt județe. prejudiciu de peste un milion de euro
foto: arhivă

În dimineața zilei de miercuri, 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) au efectuat 11 percheziții domiciliare în București și Ilfov, în urma unor cercetări efectuate asupra a zece suspecți de camătă.

Conform informațiilor obținute în anchetă, suspecții ar fi acordat împrumuturi în sume considerabile către diverse persoane, percepând dobânzi ilegale, relatează EvenimetulZilei.

În plus față de împrumuturi, suspecții ar fi cerut persoanelor cărora le-au acordat bani să ofere garanții imobiliare. Prin încheierea unor promisiuni de vânzare-cumpărare sau chiar contracte, aceștia ar fi mascat camăta cu privire la imobilele deținute de către cei afectați.

Atunci când persoanele afectate nu au mai putut achita sumele de bani și dobânzile aferente, suspecții ar fi trecut la executarea silită și ar fi devenit proprietari ai imobilelor.

Prejudiciul estimat în dosar se cifrează la peste un milion de euro.

În același timp, marți, 21 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul DGA au desfășurat percheziții domiciliare în 26 de locații situate în județul Dolj.

Aceste acțiuni de percheziție au fost efectuate de către polițiștii DGA – serviciile anticorupție din județele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Conform informațiilor furnizate de DGA, se desfășoară o anchetă penală în legătură cu presupuse infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, inclusiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.

Faptele presupuse ar fi fost comise în perioada 2022-2023 de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat.

Cei zece suspecți de camătă din București și Ilfov sunt parte a unei grupări infracționale, iar în următoarele ore vor fi interogați, fiind posibil să fie luate măsuri preventive împotriva lor.

Persoanele vizate de perchezițiile din Dolj sunt suspectate de luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.

Ultima oră

Comentariul meu