japonezul mino sota este fericit la sibiu: ”suntem pe loc de play-off, fiindcă aici ne este locul”

Aflat în pline negocieri cu conducerea clubului pentru prelungirea contractului, mijlocașul Mino Sota a acordat un interviu pentru siteul oficial al FC Hermannstadt, în care anunță că își dorește să continue la Sibiu.

Mijlocașul central Mino Sota (29 ani) este de doi ani și jumătate la Sibiu, iar conducerea clubului este în negocieri avansate pentru a îl convinge pe japonez să își prelungească acordul, scadent vara viitoare. Titular de bază în echipa lui Marius Măldărășanu, niponul este unul dintre cei mai îndrăgiți jucători în rândul fanilor. În acest sezon a evoluat în 15 partide de campionat și 2 de cupă pentru FC Hermannstadt, reușind și primul său gol în Liga 1. Mino vorbește deja bine românește și s-a adaptat perfect alături de soție la Sibiu.

FC Hermannstadt: Ce face un japonez în România? Este la peste 8.000 de kilometri distanță. Cum ai ajuns în România?

Mino Sota: Sunt același ca toți ceilalți din lume care lucrează în străinătate. Adică toată lumea profită de oportunitățile în care își poate exploata la maximum munca lor individuală. Deci, în cazul meu, am ales România să fac acest lucru. Nu cred că mi-am schimbat viața, ci i-am dat o altă abordare. Am început să joc fotbal încă din copilărie și de atunci joc în continuu. Așa că fotbalul te ajută să mergi înainte, niciodată înapoi!

japonezul mino sota este fericit la sibiu: ”suntem pe loc de play-off, fiindcă aici ne este locul”

FC Hermannstadt: Crezi că abordarea ta, una riguroasă și serioasă, poate are de-a face cu faptul că japonezii sunt mai disciplinați?
Mino Sota: Nu neapărat. De fapt, nu știu în ce măsură un fotbalist japonez are disciplină, fiindcă este foarte posibil să existe și contraexemple, așa cum sunt și exemple de bună practică. Statistic, însă cred că fotbaliștii japonezi au mai puține accidentări decât alți fotbaliști din alte țări. Desigur, încerc să mă feresc de ele, de accidentări, dar și să nu-mi accidentez adversarii. Cumva, încerc mereu să-mi îmbunătățesc stilul de joc.

FC Hermannstadt: Care este visul tău, Mino? Ți-ar plăcea să pleci din România să evoluezi într-o ligă mai puternică?
Mino Sota: Aș dori să joc cât mai mult posibil în România, iar dacă voi avea ocazia să merg mai departe, într-o ligă superioară, o să joc la fel și acolo. V-am spus deja că încerc mereu să-mi imbunătățesc stilul de joc. Cu toate acestea, nu mă gândesc acum la un transfer, fiindcă sunt sub contract cu FC Hermannstadt, o echipă pentru care sunt foarte fericit să joc. Suntem pe loc de play-off, fiindcă aici ne este locul. Eu așa consider, chiar dacă toată lumea este surprinsă de asta. Fotbaliștii, staff-ul, toți cei care lucrează pentru club muncesc din greu. Prin urmare, cred că merităm această poziție în clasament și sper să ne-o menținem. Evident că îmi doresc să continui aici.

japonezul mino sota este fericit la sibiu: ”suntem pe loc de play-off, fiindcă aici ne este locul”

Ultima oră

Comentariul meu