bărbatul care i-a ajutat pe ucigașii lui kreiner să fugă de poliție rămâne în arest
Sursa: Facebook/Profil Public

Ilie Sitariu, bărbatul din județul Timiș care i-a ajutat pe ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner să scape de poliție, rămâne în arest preventiv. Acesta a contestat măsura impusă de Tribunalul Sibiu, însă judecătorii Curții de Apel Alba Iulia i-au respins cererea. 

Criminalii lui Adrian Kreiner au fost aduși în Sibiu de Ilie Sitariu, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș. Tot el este cel care s-a întâlnit cu ei după atacul de pe Moldoveanu. Sitariu l-a transportat pe unul dintre ei în afara granițelor țării chiar în noaptea în care Kreiner a murit.

Oamenii legii l-au prins la câteva zile după atac, astfel că a fost nevoit să ofere toate informațiile pe care le are despre criminali. După ore întregi de audieri și percheziții la locuința lui din Dumbrăvița, omul a fost reținut. Ulterior, a fost arestat preventiv, însă măsura nu i-a fost deloc pe plac, astfel că a contestat-o.

Cauza s-a judecat miercuri după-amiaza la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde cererea lui a fost respinsă. „(…) respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul S.I. (…), împotriva încheierii penale nr. 104/17.11.2023, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Ilie Sitariu a fost arestat preventiv în data de 17 noiembrie, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „favorizare a făptuitorului”. Până în 16 decembrie, cel puțin, acesta va rămâne în spatele gratiilor.

Citește și: Cine sunt ucigașii lui Adrian Kreiner 

Ultima oră

Comentariul meu