usr cisnădie anunță candidatul la primăria orașului - mircea orlățan vrea "un mediu pe deplin transparent pentru oamenii de afaceri"

USR Cisnădie își anunță candidatul la Primăria orașului, pe Mircea Orlățan, într-o conferință de presă. Mircea Orlățan este singurul membru al filialei orășenești Cisnădie a USR care a dorit să candideze la postul de primar din Cisnădie, iar colegii l-au votat în Adunarea Generală pentru a-i susține candidatura. Născut în municipiul Sibiu, locuiește în Cartierul Arhitecților și susține că a încercat de trei ori, prin firma lui de consultanță, să atragă bani europeni la Cisnădie, însă îl acuză pe actualul primar, liberalul Gheorghe Huja că nu a dorit să ducă contractele la finalizare. 

Cine este candidatul USR la postul de primar al Cisnădiei

Mircea Orlățan s-a născut în municipiul Sibiu, are 55 de ani și este căsătorit. Acesta deține o firmă de consultanță proiecte europene împreună cu soția, cu care locuieşte în Cartierul Arhitecţilor din Cisnădie.

“Sunt născut în Sibiu, am făcut Liceul Gheorghe Lazăr în municipiu. De 6 ani locuiesc în Cisnădie. Am locuit în vatră, apoi acum locuiesc de 4 ani în Cartierul Arhitecților. Sunt inginer, sunt economist, sunt expert financiar în proiecte de dezvoltare, lucrez pentru multe programe de finanțare pentru autoritățile de management”, s-a autocaracterizat Mircea Orlăţan.

Candidatul USR la Primăria Orașulii Cisnădie, Mircea Orltățan, a terminat două facultăți: Institutul Agronomic Nicolae Bălcescu – Facultatea de Horticultură (1994), Facultatea de Finanţe Băncide la Univeritatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) în 2013. Acesta este membru USR din 2021 şi spune că înainte nu a mai făcut politică. 

„În Cisnădie suntem la ora actuală într-o situație foarte dificilă. Cisnădie a rămas în urmă din punct de vedere al dezvoltării, chiar foarte în urmă. Ar fi de râs sau ar fi de plâns. Ne așteaptă o muncă grea. Ne așteaptă o campanie electorală în care oamenii își vor apăra grupul de interese și ne așteaptă după asta, o muncă grea în a administra corect acest frumos oraș. La început va trebui să reparăm dezechilibre, să reparăm inechități care s au creat datorită administrării de 16 ani. În formula actuală. Eu sunt gata să mi asum această misiune.”, a declarat Mircea Orlățan, marți, în conferința de presă.

Candidatul USR îl acuză pe primarul liberal că nu a obținut fonduri europene din trei contracte de consultanță propuse de firma lui Mircea Orlățan

Mircea Orlățan a încercat să obțină trei contracte de consultanță cu Primăria Cisnădie pentru obținerea de bani europeni. Orlățan dă vina pe primar pentru că aceste contracte nu au fost duse la bun sfârșit și fondurile UE nu au ajuns la Cisnădie. Mircea Orlățan este începând din 2004, „consultant management, director general și analist financiar la SC Mirada Finance SR și Consultanță pentru proiecte de investiții”, potrivit propriul CV. 

“Nu am putut să elaborăm proiectele, am notificat contractantul, nu am putut să ducem la sfârșit, datorită viciilor de proprietate”, a explicat Orlăţan de ce nu a încasat bani din contractele propuse Primăriei Cisnădie. 

Întrebat de jurnalişti cine este de vină pentru că nu s-au obţinut banii europeni din cele trei contracte pe care le are firma lui Orlăţan cu Primăria Cisnădie, acesta a răspuns: “primarul este de vină,”

Mai mult, Mircea Orlăţan spune că se gândeşte să dea în judecată Primăria Cisnădie, pe cei care au spus că din cauza lui nu s-a făcut unul dintre proiecte.

“S-ar putea invers, ca eu să dau în judecată dacă mai continuă cu asemenea dezinformări. (…) Pentru faptul că au dezinformat, au spus că noi am propus un proiect la finanțare care a fost respins pentru asta, pentru că au spus public niște lucruri neadevărate”, a declarat candidatul USR. 

Candidatul USR se laudă că a reuşit prin firma sa, să ajute alte localităţi din judeţul Sibiu şi din ţară, să atragă aproape 10 miloane de euro. 

Orlăţan a criticat actuala conducere a Primăriei Cisnădie pentru că “are o relaţie foarte subţire” cu vecinii, cu municipiul Sibiu. Candidatul USR promite să construiască o relaţie bună cu municipiul Sibiu şi cu cei din Zona Metropolitană Sibiu 

Propunerile candidatului USR: RESTART Cisnădie, adică sprijinirea firmelor mici, atragerea de investitori mari, serviciu de transport public 

Mircea Orlățan a spus că, dacă va ajunge primar, atunci va lua măsuri ca să fie sprjiniţi firmele mici din Cisnădie, dar să fie atraşi şi investitori mari care să creeze locuri de muncă în oraş.

“Avem nevoie de investiții, avem nevoie ca oamenii să își găsească în plan local, să aibă o alternativă de muncă în plan local. Pentru asta proiectăm să facem un mediu prietenos cu antreprenoriatul, să creăm zone industriale, parcuri industriale și să încurajăm investitorii să vină către Cisnădie. De asemenea, dorim să oferim suport afacerilor locale, micilor afaceri locale. Sunt firme destul de mici. Sunt multe firme mici. Indicatorii economici nu arată deloc bine, dar ei au nevoie de suport. Firmele mici au nevoie de suport pentru a și derula activitățile, pentru a deveni eficienți”, a spus Mircea Orlăţan.

Restart Cisnădie este numele programului lui Mircea Orlăţan.

“Programul cu care candidez mi l am intitulat Restart Cisnădie. Pentru că exact asta își doresc cetățenii din Cisnădie. Să repunem Cisnădie pe traseul dezvoltării”, a adăugat Orlăţan. 

Candidatul USR promite o primărie în slujba cetăţenilor, transparentă şi care să nu aibă nimic de ascuns.

“Îmi propun să elimin opacitatea din primărie din punct de vedere al comunicării. Îmi propun să creăm o primărie transparentă. La momentul actual, lucrurile nu stau deloc așa. Probabil că sunt multe de ascuns”, a subliniat Mircea Orlăţan. 

Potrivit candidatului USR la Primăria Cisnădie, în acest oraş ar trebui atrase firme din domeniul IT, robotică, cercetare. 

“Ne dorim să atragem firme din domeniile care produc valoare adăugată mare. Ne dorim să ne aliniem secolului acesta și să avem afaceri din domeniul IT, din domeniul roboticii, din domeniul cercetării, dezvoltării. Avem din noii rezidenți ai orașului, avem destul de mulți tineri care sunt angrenați și care lucrează în aceste domenii. Am vrea ca aceștia să poată să vină să lucreze în să aibă opțiunea să lucreze în Cisnădie. Turismul în Cisnădie a fost lăsat de izbeliște”, a spus Orlăţan. 

Cisnădia va avea propriul serviciu public de transport, a mai promis candidatul USR.

“De asemenea, este absolută nevoie de o serviciu public local de transport public. Vom reuși să facem asta în cel mai scurt timp după ce ajungem la primărie”, a arătat Orlăţan. 

Mircea Orlăţan, despre locul unde locuieşte: “Cartierul Arhitecților are nevoie de o atenţie aparte”

“Cartierul Arhitecților are nevoie de o atenție aparte. Aici a fost o dezvoltare rezidențială pur rezidențială, căcută fără noimă. Un conglomerat de PUZ-uri aprobate pe bandă rulantă, fără ca administratorii să se gândească la faptul că este nevoie de parcuri, de centre comunitare, de școli, de grădiniță. Nici măcar nu s-au gândit să facă conexiunea între aceste străzi paralele. Va fi o muncă grea să reparăm aceste nedreptăți”, estimează Orlăţan. 

Acesta promite şi “centre comunitare” pentru locuitorii în vârstă din Cisnădie. 

Dacă va fi ales primar la Cisnădie, Mircea Orlăţan spune că va asigura asistenţă juridică locuitorilor din Cartierul Arhitecţilor, care încă au probleme administrative, nerezolvate de către administraţia publică.

“La momentul actual, din cele 55 de străzi din Cartierul Arhitecților sunt preluate 13 de către primărie. Mai sunt încă foarte multe care sunt gata de preluare, dar se tergiversează şi încă alte multe care sunt foarte aproape de această treabă. În prima lună de mandat voi demara o acțiune în care să dăm suport juridic și tehnic locuitorilor, să rezolve micile probleme care au rămas la acele străzi, să le putem prelua și apoi să le putem administra corect”, a promis Mircea Orlăţan. 

Liderul USR Cisnădie, posibilă candidatură pentru Consiliu Local. Deocamdată îl recomandă pe Mircea Orlățan, cadidatul pentru funcția de primar

Președintele USR Cisnădie, Iancu Ungureanu, a anunțat că deocamdată nu s-a decis dacă va candida la alegerile locale din 2024, dar ia în calcul posibilitatea unei candidaturi pentru Consiliul Local Cisnădie. Iancu Ungureanu este convins că Mircea Orlățan va fi viitorul primar al orașuli Cisnădie.

„Mă numesc Iancu Ungureanu, sunt președintele U.S.R. Cisnădie. Cisnădie este un oraș superb, cu istorie, cu resurse și cu oameni harnici. Din păcate, în ultimii 20 de ani are gust de fief. Este un privilegiu ca în urma Adunării Generale, să vă prezint astăzi viitorul primar al Cisnădiei. Adunarea Generală a USR Cisnădie a ales să îl susțină pe colegul nostru datorită experienței vaste și competențelor remarcabile în domeniul proiectelor de dezvoltare acumulate pe parcursul a peste 15 ani, în calitate de expert independent pentru autoritățile de management din diverse programe de finanțare”, a declarat Iancu Ungureanu, în conferința de presă. 

Urmăriți mai jos transmisiunea:

https://www.youtube.com/watch?v=h9qAH9uoOHc

Ultima oră

Comentariul meu