csc 1599 șelimbăr vrea să aibă drept de promovare în campionatul următor. cornel stănilă:”ne transformăm în societate pe acțiuni”

Lider în Liga 2, CSC Şelimbăr nu are drept de promovare în acest sezon, dar a început demersurile pentru schimbarea formei de organizare a clubului, astfel ca echipa lui Claudiu Niculescu să poată promova în Liga 1 din viitorul sezon. 

”Călăreții roșii” sunt lideri în eșalonul secund, cu 30 de puncte din 13 jocuri și sunt cu un pas și jumătate în play-off. Totuşi, Şelimbăr nu poate promova în actuala stagiune datorită formei de organizare, fiind un club de drept public. Conducerea clubului a pornit procedura de transformare într-o societate pe acțiuni, preluând modelul celor de la FC Voluntari. Deși finanțarea publică pentru cluburi care evoluează în Liga 1 e permisă, în schimb, continuă să le fie interzis grupărilor din eșalonul secund să poată promova dacă nu sunt organizate ca societate de drept privat.

”Preluăm modelul Voluntari”

Directorul general al CSC 1599 Șelimbăr, Cornel Stănilă a anunțat la Sport Total FM că s-a demarat procesul de transformare a clubului într-o societate pe acțiuni, astfel ca echipa lui Claudiu Niculescu să poată ataca sezonul viitor promovarea.  ”Am început demersurile pentru schimbarea formei de organizare, dar vom ține cont și de decizia Comitetului Executiv cu privire la cluburile din SuperLiga. Ne transformăm într-un SA , lucrăm mult și la partea asta, chiar am discutat să preluăm modelul Voluntari. Vrem aceste lucruri, dar trebuie să ținem cont și de contextul economic. Se schimbă de la lună la lună cuantumul finanțărilor în sport și nu văd un viitor bun pentru ce urmează în sportul românesc. Este foarte greu, fie că ești de drept public, fie că ești de drept privat. Noi nu avem sponsori mici, dar sunt oameni din comunitate care ajută cu sume mici. Eu mă bucur că vin alături de noi, sunt pași mici, dar este foarte greu. Mai ales acum, cu Legea Sponsorizărilor modificată, este foarte greu să vină lumea și să sponsorizeze sportul și fotbalul”, a spus Cornel Stănilă la Sport Total FM.

Dacă va respecta modelul de la Voluntari, CSC Șelimbăr va avea pachetul majoritar de acțiuni la Consiliul Local și un pachet minoritar de acțiuni la o societate controlată tot de Primărie.

csc 1599 șelimbăr vrea să aibă drept de promovare în campionatul următor. cornel stănilă:”ne transformăm în societate pe acțiuni”

Ultima oră

Comentariul meu