containerul de colectare a hainelor de pe alba iulia, vandalizat de hoți. își bagă copii în el ca să fure

Containerele de colectare a hainelor, încălțămintei sau a jucăriilor pe care sibienii nu le mai folosesc, sunt adesea vandalizate. Copiii sunt cei care scot hainele din containere.

Containerul de colectare a hainelor al societății Caritas de pe Șoseaua Alba Iulia a fost vandalizat recent. Grămezi de haine au fost lăsate pe trotuar. Potrivit reprezentantului Caritas din Sibiu, astfel de acțiuni nu sunt frecvente, însă mai au loc la diferite perioade de timp. Acesta a aflat că cele mai multe vandalizări se fac de romii care scot hainele din container cu ajutorul copiilor.

„Nu se întâmplă prea des să le vandalizeze, dar mai sunt cazuri. Dacă vor să le scoată, le scot. Am înțeles de la șoferii de taxi că cetățenii romi își bagă copiii înăuntru și scot hainele din container și după le lasă pe lângă”, spune reprezentantul Caritas.

containerul de colectare a hainelor de pe alba iulia, vandalizat de hoți. își bagă copii în el ca să fure

Sibienii care sesizează haine aruncate lângă containerele de colectare sunt rugați să sune la numărul de telefon afișat pentru container pentru ca o persoană din partea Caritas să vină să le ia.

În Sibiu sunt 27 de containere de colectare a hainelor. Acestea sunt amplasate în mai multe zone din Sibiu, inclusiv pe Strada Mihai Viteazu, strada Semaforului, Calea Cisnădiei, Șoseaua Alba Iulia, strada Ludoș și Calea Gușteriței.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu