Consiliul Județean Sibiu limitează cheltuielile. Telefoane de serviciu de maxim 500 lei cu abonamente de 35 lei pe lună

Consilierii județeni vor vota, în ședința de la finalul lunii noiembrie, un proiect prin care sunt stabilite limitele maxime la achiziția telefoanelor mobile de serviciu, a abonamentelor de telefonie, dar și ale consumului lunar de carburanți pentru autoturismele din dotarea instituțiilor din subordine. 

Consiliul Județean (CJ) Sibiu limitează cheltuielile ca urmare a aprobării Ordonanței Austerității. „Prin art. XXVII din Legea nr. 296 din 27.10.2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, se aduc modificări Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 80.2001, astfel că este necesară actualizarea normativelor de cheltuieli pentru Consiliul Județean, instituțiile aflate în subordine, Centrul Militar Zona Sibiu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu, în conformitate cu noile reglementări fiscal bugetare”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre. 

Prin urmare, CJ va pune o limită maximă a cheltuielilor cu achiziția telefoanelor mobile. Acestea nu vor trebui să depășească 500 lei/bucata. Limita maximă a abonamentului de telefonie mobilă va fi de 35 lei/lună. Eventualele depășiri ale costului de achiziție pentru telefoane sau pentru abonamente vor fi suportate de personalul beneficiar al acestora. 

Se va limita inclusiv consumul de carburanți pentru autoturismele din dotarea instituțiilor și serviciilor publice din subordinea Consiliului Județean Sibiu. Astfel, limita maximă a consumului lunar de carburanți pentru fiecare autoturism din dotarea parcului auto al CJ va fi 200 litri. Pentru fiecare autoturism din parcul auto al instituțiilor din subordine, limita va fi de 150 litri/lună. Tot 150 litri/lună va fi limita și pentru fiecare autoturism proprietatea Județului Sibiu din parcul auto al Centrului Militar Zonal, dar și pentru fiecare autoturism din parcul auto al ISU Sibiu.  

Ultima oră

Comentariul meu