blocuri, magazin lidl, clinică medicală, loc de joacă, parcări și zonă verde în apropiere de centrul sibiului. puz-ul e în dezbatere
Sursa: Google Maps

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind dezvoltarea unei zone mixte (clădiri rezidențiale și comerciale), amenajarea unui loc de joacă pentru copii, crearea de parcări și a unor zone verzi în apropiere de centrul Sibiului a fost pus în dezbatere publică. 

Sibienii sunt invitați să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare „Plan Urbanistic Zonal – Dezvoltare zonă mixtă (clădiri rezidențiale și comerciale), amenajare loc de joacă copii, parcaje și zonă verde”, în Sibiu, străzile Fabricii, Lector, Șerbota, în perioada 20.11.2023 – 15.12.2023. Observațiile pot fi transmise la adresa Primăriei Sibiu de pe strada S. Brukenthal, prin e-mail pms@sibiu.ro sau la telefon 0269-208800, int. 551. 

Blocuri, Lidl, loc de joacă, parcări și zone verzi lângă mall 

Potrivit memoriului de prezentare publicat pe site-ul primăriei, clădirile rezidențiale și comerciale, dar și locul de joacă ar urma să fie construite în apropierea mall-ului Promenada Sibiu, pe cinci terenuri din zona străzilor Bâlea, Fabricii, Șerbota și Lector. „Terenurile fac parte dintr-un lot mai mare, delimitat de străzile Bâlea, Fabricii, Lector și Șerbota”, se arată în memoriu.

Unde cândva se afla fabrica de bere Trei Stejari, vor răsări blocuri, cu regim de înălțime S+P+3+M / S+P+3+R / S+D+P+2+M / S+D+P+2+R. Principala funcțiune a zonei va fi de locuire colectivă. Vor fi amenajate, apoi, și funcțiuni pentru servicii, cum ar fi o clinică medicală de specialitate și magazine la parterul imobilelor. Se vor construi un loc de joacă pentru copii, dar și parcări și spații verzi. Totodată, va exista și un supermarket. Lidl a anunțat de mult timp că va deschide un magazin în zona Trei Stejari.

blocuri, magazin lidl, clinică medicală, loc de joacă, parcări și zonă verde în apropiere de centrul sibiului. puz-ul e în dezbatere 

Suprafața totală a terenurilor este de peste 11.000 metri pătrați. Înălțimea clădirilor nu va depăși 16 metri la streașină de la cota terenului natural. „Restructurarea zonei industriale vechi, actualmente localizată într-o zonă limitrofă zonei centrale, în apropierea gării CFR a orașului Sibiu, necesită odată cu edificarea de noi spații locative destinate locuirii individuale, completarea zonei cu servicii aferente și comerț, cu scopul realizării unei echilibrări a cerințelor și a ofertei acestei zone mixte. Terenurile virane rezultate în urma demolării vechilor industrii au și potențial de dezvoltare pentru zone verzi. Pe lângă locuințele colective și servicii, complementar se vor amenaja scuaruri și zone verzi, de relaxare și petrecere a timpului liber, care se vor adresa locuitorilor din întreagă zonă învecinată”, se arată în documentul redat spre consultare.

Beneficiarul proiectului este SC DUO IMMO SERL și Veroli Farmacie SRL. 

Ultima oră

Comentariul meu