prima ninsoare din acest sezon. sibienii se bucură de zăpadă la păltiniș
Sursa: Captură Webcam Telescaun Păltiniș

Primii fulgi de nea din acest sezon au căzut la Păltiniș. Este prima ninsoare serioasă, iar sibienii au mers deja să încerce zăpadă. 

Iarna bate la ușă, iar în județul Sibiu s-a așternut deja primul strat de zăpadă. Dacă la Bâlea Lac a început să ningă în urmă cu câteva săptămâni, la Păltiniș primii fulgi au căzut în acest weekend. Sibienii au mers să testeze zăpada. 

prima ninsoare din acest sezon. sibienii se bucură de zăpadă la păltiniș

Meteorologii anunță că temperaturile sunt în scădere. În mai multe zone din țară au fost emise alerte de viscol și ninsoare. 

Potrivit ANM, de sâmbătă, de la ora 10 până duminică la ora 10 este cod galben de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului în jumătatea estică a teritoriului și la munte. Aici vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în sud-estul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă și mixte în rest. Vor fi condiții de polei.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 55…65 km/h. La munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

De sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Meteorologii spun că vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Ultima oră

Comentariul meu