csu sibiu vrea un restart duminică, în meciul de la focșani. rareș uță: ”este foarte important pentru noi să câștigăm”

CSU Sibiu este obligată să câștige duelul de la Focșani, programat duminică, 19 noiembrie, în etapa a 9-a din Conferința B a Ligii Naționale de baschet masculin. 

După un start bun de sezon, CSU Sibiu plătește tribut oboselii participării în FIBA Europe Cup și a pierdut și ultimele două jocuri de campionat, ajungând la un bilanț de 4-3. CSM Focșani pare cea mai slabă echipă din Conferința B, are un bilanț de 1-6 și jocul de duminică poate fi pentru Sibiu un restart. Cu cinci înfrângeri consecutive în campionat și FIBA Europe, cu un singur succes în ultimele nouă jocuri, Sibiul suferă și căzut pe locul 5 în Conferința B și începe să își facă griji pentru calificarea în Top 10.

Galben-albaștrii au jucat miercuri în Sala Transilvania, în FIBA Europe Cup și au oferit o replică foarte bună lui Bilbao Basket, cedând cu 68-73, la ultima apariție europeană pe teren propriu în stagiunea actuală. Clubul de pe malul Cibinului a anunțat vineri despărțirea de Yordan Minchev și rămâne de văzut dacă duminică îl va avea pe teren pe Kyle Adnam, australianul care a fost accidentat la ultimele jocuri ale echipei lui Rinkevicius.

Pivotul Rareș Uță anunță și el că o victorie la Focșani este foarte importantă. „Nu suntem în cea mai bună perioadă a noastră, însă venim după un meci destul de bun în fața unei echipe puternice, precum Bilbao. Este foarte important pentru noi să mergem la Focșani și să câștigăm, să terminăm turul acestei faze cu bine. Nu o să fie un meci ușor, am văzut că niciun meci nu e facil în acest campionat. Am speranța că dacă ne vom face treaba bine, vom veni acasă cu victoria” a spus Rareș Uță, înainte de deplasarea la Focșani, ultimul joc din turul sezonului regular.

Tomas Rinkevicius: ”Focșani este periculoasă acasă”

csu sibiu vrea un restart duminică, în meciul de la focșani. rareș uță: ”este foarte important pentru noi să câștigăm”

Antrenorul Tomas Rinkevicius este sub presiune după pasa modestă a echipei din ultima perioadă și caută să redreseze situația, iar un succes la Focșani ar fi o gură mare de oxigen.  „Pentru noi fiecare meci este important. Nu contabilizăm meciurile drept importante sau mai puțin importante. Ca antrenor este foarte important să te pregătești pentru fiecare joc și întotdeauna consider că adversarii noștri sunt puternici și merită respectul cuvenit. Acum mergem la Focșani, știm că joacă un baschet mai bun și mai calitativ pe teren propriu. Au arătat acest lucru la victoria cu Vâlcea de acum aproximativ 10 zile. Sunt cu siguranță o echipă periculoasă când joacă acasă. Avem două antrenamente în acest timp scurt pentru a pregăti partida și sper că vom fi pregătiți” a spus Tomas Rinkevicius. Ultimul succes pentru galben-albaștri a fost pe 29 octombrie, la Sibiu, cu CSM Constanța, 79-76, însă de atunci au venit două eșecuri dureroase, 66-80 la Tg. Mureș și 72-80 acasă cu Ploiești.

Duelul dintre CSM Focșani și CSU Sibiu va avea loc duminică, 19 noiembrie, de la ora 16.00 și va fi transmis pe FRB TV.

csu sibiu vrea un restart duminică, în meciul de la focșani. rareș uță: ”este foarte important pentru noi să câștigăm”

Ultima oră

Comentariul meu