zeci de români, cercetați în sua pentru fraudă cu ajutoare de șomaj

Poliția Română a efectuat, în baza unei comisii rogatorii internaționale, 8 percheziții domiciliare în județele Argeș și Teleorman. În urma perchezițiilor, au fost descoperite bunuri în valoare de peste 100.000 de euro, care ar fi fost obținute ilegal.

Potrivit informațiilor obținute de autoritățile române și americane, în perioada 2020-2022, 14 cetățeni români, membri ai grupării „Sandu Syndicate”, ar fi obținut în mod fraudulos ajutoare de șomaj din California, în valoare de aproximativ 5,2 milioane de dolari.

Gruparea ar fi funcționat în mod sistematic, prin intermediul unor anunțuri pe rețelele de socializare, în care oferea servicii de asistență în obținerea de ajutoare de șomaj. Membrii grupării ar fi folosit identități false, facturi de utilități falsificate, declarații de venit falsificate și carduri de asigurare de sănătate frauduloase, pentru a obține beneficii financiare.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4.700 de lei, 8.000 de euro, un autoturism în valoare de aproximativ 105.000 USD, aproximativ 300 de grame de bijuterii din aur, 4 ceasuri de lux, 24 de plăcuțe de înmatriculare, un telefon mobil și arme albe.

Unul dintre membrii grupării, un bărbat de 27 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, în vederea extrădării în SUA.

Cazul este instrumentat de către Direcția de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism (DIICOT) și Biroul Federal de Investigații (FBI).

Ultima oră

Comentariul meu