ucigașii lui adrian kreiner vor fi dați în urmărire internațională. procuror: „vom formula propunere de arestare în lipsă”

Anchetatorii sunt în continuare în căutarea celor trei atacatori care l-au ucis pe Adrian Kreiner. Doi dintre ei au fugit în străinătate, în timp ce al treilea s-ar afla pe teritoriul României. În cursul zilei de vineri, urmează să fie emisă propunerea de arestare în lipsă, iar infractorii să fie dați în urmărire internațională. 

UPDATE

„S-a formulat propunere de arestare preventivă în lipsă cu privire la cei trei bărbați acuzați de omor calificat și tâlhărie calificată. Cauza nu se va judeca astăzi fiind necesară îndeplinirea procedurii de citare a acestora. Din probele administrate până în acest moment nu rezultă cu exactitate contribuția femeii la comiterea infracțiunilor. Ca atare procurorul va decide măsurile față de aceasta după completarea probatoriului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Au trecut aproape două săptămâni de la atacul de pe strada Moldoveanu, când un om de afaceri din Sibiu a fost bătut până la moarte de trei indivizi veniți în vila lui la furat. În tot acest timp, anchetatorii au adunat informații importante și au reușit să descopere cine sunt ucigașii lui Adrian Kreiner și care a fost filmul tragicului eveniment. Cu toate acestea, rămân în continuare multe întrebări fără răspuns, mai ales că niciunul dintre cei autori ai crimei nu a fost capturat. 

Citește și: Filmul jafului de la Sibiu. Procurorul de caz, detalii importante despre uciderea lui Kreiner 

ucigașii lui adrian kreiner vor fi dați în urmărire internațională. procuror: „vom formula propunere de arestare în lipsă”
Adrian Kreiner/Sursa: Facebook

Un suspect eliberat. Nu au fost suficiente probe

Un bărbat din Dolj a fost capturat, joi seara, de polițiști. Au existat indicii că el ar fi unul dintre cei trei atacatori. Omul a fost adus la Sibiu și a fost audiat mai bine de 12 ore. Dar, în ciuda declarațiilor martorilor, bărbatul nu a putut fi reținut sau arestat. Prin urmare, fiindcă nu au existat probe suficiente împotriva lui, a fost lăsat să plece. Anchetatorii încearcă acum să stabilească care este legătura acestui bărbat cu cazul Kreiner. „Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie, în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar. Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”, au transmis, vineri dimineața, reprezentanții IPJ Sibiu. 

Citește și: Presupusul atacator din Dolj a fost eliberat 

Singura persoană reținută în cazul crimei de pe Moldoveanu este Ilie Sitariu, un bărbat din județul Timiș, prieten cu unul dintre agresori. El este cel care i-a adus pe infractori la Sibiu și, după crimă, i-a găzduit în apartamentul închiriat de el în localitatea Dumbrăvița. De asemenea, el l-a transportat pe unul dintre ucigași în afara graniței. Vineri seară, el a fost arestat preventiv. „S-a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile a inculpatului din Timiș”, a declarat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

ucigașii lui adrian kreiner vor fi dați în urmărire internațională. procuror: „vom formula propunere de arestare în lipsă”
Suspectul din Timiș

Urmărire internațională 

Anchetatorii au informații că doi dintre ucigași au părăsit țara la scurt timp după ce Kreiner a decedat. Sitariu a recunoscut că i-a scos din țară pe unul dintre cei doi, dar și pe o femeie, cea care ar fi închiriat apartamentul de pe Doamna Stanca din Sibiu, unde au stat criminalii înainte de eveniment. „Sunt date și indicii certe că ar fi părăsit România la scurt timp, în seara în care s-a aflat că victima a decedat”, a spus Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă organizată joi la Sibiu.

VEZI ȘI: Filmare cu atacatorii după jaful în stil mafiot

De altfel, procurorul criminalist Valentin Florescu a declarat că „toți cei trei se cunoșteau de mult timp” și că doi dintre ei au antecedente penale. Toți trei sunt originari din județul Dolj.

ucigașii lui adrian kreiner vor fi dați în urmărire internațională. procuror: „vom formula propunere de arestare în lipsă”
Șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea (stânga) și procurorul criminalist, Valentin Florescu (dreapta)

Anchetatorii bănuiesc că cei doi infractori ar fi fugit în Germania, respectiv Belgia, țări în care se aflau înainte să vină la Sibiu. Pe numele acestora urmează să fie emise, în cursul serii de vineri, mandate de arestare în lipsă și să înceapă căutările în străinătate. „Astăzi se va formula propunerea de arestare în lipsă a celor trei autori”, a declarat, vineri, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu. 

Zeci de polițiști lucrează la cazul Kreiner

Zeci de polițiști au lucrat și continuă să o facă pentru a aduce lumină în cazul Kreiner. Chiar dacă au fost evidențiate multe detalii importante, mai sunt lucruri ce trebuie aflate. Spre exemplu, cine a fost persoana care le-a dat tâlharilor pontul și care este legătura acesteia cu ei și cu Kreiner. De altfel, cei trei criminali vor trebui să fie prinși pentru a răspunde pentru faptele lor. 

ucigașii lui adrian kreiner vor fi dați în urmărire internațională. procuror: „vom formula propunere de arestare în lipsă”

Vă reamintim că, pentru a scoate toate aceste detalii la iveală, a fost nevoie de o echipă complexă, formată din peste 30 de polițiști de investigații criminale, la care se adaugă polițiștii criminaliști și cei din structurile de analiza informațiilor și operațiuni speciale. „În toate aceste activități am beneficiat de sprijinul și coordonarea conducerii și specialiștilor din cadrul Poliției Române, Direcției de Investigații Criminale, a structurilor de specialitate și suport din cadrul M.A.I. și ai inspectoratelor de poliție județene Timiș, Hunedoara, Brașov, Dolj, Tulcea, Brăila, Galați, Vâlcea, Buzău și Bacău și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu si nu în ultimul rând, mass media pentru interesul arătat evenimentului și societății civile, pentru înțelegerea și emoția generală care ne a dat motiv, o dată în plus să facem totul”, a spus Tiberiu Ivane, șeful IPJ Sibiu, în conferința de presă de joi seara. 

Mai mult, în cadrul cercetărilor au fost vizionate imagini din peste 100 de locații ce acoperă aproximativ 10 kilometri pătrați din suprafața municipiului Sibiu și a comunei Șelimbăr. Au fost ridicate imagini din 67 de locații ce însumează peste 1500 de ore de filmare continuă și au fost ridicate sute de urme de către specialiștii criminaliști în vederea prelucrării și exploatării acestora, activități ce au condus la aflarea identității făptașilor. 

Ultima oră

Comentariul meu