protest spontan în spitalele din sibiu. personalul nemedical amenință că va bloca acordarea salariilor înainte de crăciun 
Sursa: Facebook/Uniunea Tesa din Sanatate

Personalul nemedical din spitalele din Sibiu, respectiv personalul tehnic, economic și administrativ, organizează un protest spontan. 

Protestul spontan are loc vineri, între orele 12:00 – 13:00, la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) și la Spitalul de Psihiatrie și este organizat de sindicatul TESA, reprezentând personalul nemedical – tehnic, economic și administrativ. 

Protestul vine ca o avertizare către guvernanți, spun reprezentanții sindicatului TESA, care amenință că, în cazul în care nu le vor fi ascultate doleanțele, ar putea bloca acordarea salariilor în spitale în luna decembrie. „Considerăm o sfidare faptul că marți, 14 noiembrie, personalul discriminat TESA, care asigura practic administrarea și întreținerea spitalelor, a fost din nou eliminat din Proiectul Legislativ privind modificarea și completarea Legii 96/2006, privind reforma în domeniul sănătății. În urma votului parlamentarilor, doar amendamentul pentru lucrătorii protestatari din CNAS a fost acceptat (2.500 de salariați). Prin urma, amendamentul adoptat de Senat și pentru personalul nemedical TESA (30.000 de salariați)  a fost respins de grupul parlamentar PSD din Camera Deputaților”, se arata într-un comunicat de presă remis de sindicatul TESA. 

Personalul nemedical se consideră a fi „Cenușăreasa” sistemului sanitar, dat fiind faptul că salariile nu au mai crescut de 7 ani.  

Ultima oră

Comentariul meu