cod portocaliu de vânt puternic în sudul județului sibiu și în zonele de munte
Foto Getty Images

Meteorii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85-90 km/h.

În intervalul 18 noiembrie ora 14:00 până în 19 noiembrie ora 10:00, vântul va avea intensificări în sudul județului Sibiu și în zonele de munte. Rafalele vor ajunge la 85-90 km/h, iar în unele zone din Munții Făgăraș și Carpații Meridionali pot depăși chiar și 100 km/h.

În aceste condiții, ISU Sibiu recomandă populației și conducătorilor auto să ia măsuri de precauție.

ISU SIBIU înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate.

”De asemenea, pompierii sibieni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților. În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm: Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.” transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU.

Ultima oră

Comentariul meu