update filmul crimei de la sibiu. adrian kreiner torturat prin metode barbare și lăsat în agonie de ucigași. poliția l-a prins pe unul dintre ei! (video)
Șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea (stânga) și procurorul criminalist, Valentin Florescu (dreapta)

Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe unul dintre autorii jafului de pe strada Moldoveanu, care l-au torturat şi l-au bătut pe sibianul Adrian Kreiner până când acesta a decedat ulterior la spital.  Deocamdată procurorii nu au precizat exact pe care dintre cei trei autori, i-au prins, ce se ştie este că unul dintre ei este în ţară, iar ceilalţi doi au fugit deja. Toţi trei sunt din judeţul Dolj.

CITIȚI ȘI: Unul dintre ucigașii omului de afaceri, Adrian Kreiner, a fost prins (video)

4 noiembrie 2023: Cei trei ajung la Sibiu, aduşi cu maşina de un bărbat şi o femeie din judeţul Timiş. Îşi închiriază un apartament în Şelimbăr, pe strada Doamna Stanca unde locuiesc trei zile.

Poliţia a anunţat că există cinci suspecţi, din care trei sunt autorii jafului şi a bătăii lui Kreiner.

update filmul crimei de la sibiu. adrian kreiner torturat prin metode barbare și lăsat în agonie de ucigași. poliția l-a prins pe unul dintre ei! (video)
Sursa: matec.ro

“În data de 04.11.2023, cei 5 suspecți (4 bărbați și o femeie) au plecat de pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți. Un autoturism a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu. Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecți, suspect care nu a participat la săvârșirea faptei, după care au ajuns în parcarea Promenada Mall Șelimbăr în jurul orei 17.30. După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, în timp ce ceilalți 2 au așteptat în mașină, în jurul orelor 18.00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde suspecta închiriase un apartament pentru 3 nopți. După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți”, a declarat vineri seara, procurorul criminalist Valentin Florescu.

Vezi aici cine e suspectul din Timiș

Au stat ascunşi în podul casei de vizavi de vila lui Kreiner până când l-au jefuit

Cei trei suspecţi au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 05.11.2023, când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima. În jurul orei 00.30 minute, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vis-a –vis de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 06.11.2023, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp, având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere diferite produse alimentare, a mai precizat procurorul criminalist.

VEZI AICI IMAGINI DE LA PERCHEZIȚII

Au intrat în garajul casei, după ce au deschis o fereastră rabatată

“În dimineața zilei de 06.11.2023, în jurul orelor 02.20 minute, cei trei suspecți au părăsit podul casei, au sărit gardul proprietății și s-au dus la gardul locuinței victimei, doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au păstruns în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă, supraveghind ce se întâmplă în exteriorul locuinței, dar și în stradă. După ce au pătruns în curtea victimei, cei doi suspecți au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată și au păstruns în garajul victimei, în jurul orei 02.38 minute”, a povestit procurorul criminalist Valentin Florescu.

update filmul crimei de la sibiu. adrian kreiner torturat prin metode barbare și lăsat în agonie de ucigași. poliția l-a prins pe unul dintre ei! (video)
Autorii crimei

Adrian Kreiner a fost torturat şi legat ca în filme

Din garaj, suspecții au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

“În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul “legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a arătat procurorul criminalist. Potrivit acestuia, cei trei l-au acoperit pe Kreiner cu o pătură. Practic Kreiner a murit asfixiat.

“La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta”, a declarat procurorul criminalist.

VEZI ȘI: Filmare cu atacatorii după jaful în stil mafiot

Fiica lui Kreiner faţă în faţă cu hoţii. A fost ameninţată cu un pistol. Fata le-a dat banii din portofel: 40 de euro şi 100 de lei

În timpul jafului, suspecții au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței, doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla fiica victimei și, sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii. După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro și aproximativ 100 de lei), a fost amenințată cu pistolul de către unul din atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii.

Au furat 16 ceasuri în valoare de 200 mii de euro din dressing

În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat si le-a introdus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor. Este vorba de 16 ceasuri în valoare de 200 de mii de euro.

Au fugit prin grilajul gardului

Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului.

Fata sună la 112. După 2 minute ajung primii poliţişti

În data de 06.11.2023, orele 03:01, I.P.J. Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul situat în Sibiu pe str. Moldoveanu nr. 4, jud. Sibiu unde locuiau împreună, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței. La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Hoţii s-au dus în apartamentul din Şelimbăr, de unde au chemat un taxi. Un taximetrist din Sibiu i-a dus fără să ştie cine sunt, până la Deva. 

“S-a stabilit faptul că, după comiterea faptei, suspecții s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism”, a mai spus Florescu.

Potrivit anchetatorilor, cei trei hoţi au dormit în taxi, până la Deva.update filmul crimei de la sibiu. adrian kreiner torturat prin metode barbare și lăsat în agonie de ucigași. poliția l-a prins pe unul dintre ei! (video)

De la Deva, hoţii au ajuns în judeţul Timiş cu maşina celui care i-a adus la Sibiu

“În continuare, suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României”, au mai spus anchetatorii.

A fost reţinut cel care i-a ajutat cu maşina şi a fost prins unul dintre autori

Până acum s-a reuşit reţinerea bărbatului din judeţul Timiş, care i-a dus cu maşina şi care l-a trecut graniţa, tot cu maşina, pe unul dintre ei. De asemenea, a fost prins şi unul dintre autorii jafului.

Se caută printre cunoscuţii lui Kreiner: cine le-a dat pontul hoţilor?!

Anchetatorii recunosc că se investighează şi cine le-a dat pontul celor trei hoţi. Procurorul spune că este foarte posibil să fie unul dintre cunoscuţii lui Kreiner, care ştia ce are în casă.

Cazul Kreiner: Peste 30 de poliţişti, 1.500 de ore de filmare de pe camere din peste 100 de locuri din Sibiu şi Şelimbăr

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea, a spus vineri seara, că la acest caz lucrează peste 30 de poliţişti.

“Ne-am confruntat cu un eveniment deosebit de grav, însă după multe ore de muncă depusă de o echipă complexă formată din peste 30 de polițiști de investigații criminale, la care se adaugă polițiștii criminaliști și cei din structurile de analiza informațiilor și operațiuni speciale, activitățile specifice desfășurate au condus la rezultatul de astăzi, mai precis la identificarea persoanelor suspectate de săvârșirea faptei. În cadrul cercetărilor au fost vizionate imagini din peste 100 de locații ce acoperă aprox. 10 km2 din suprafața municipiului Sibiu și a comunei Șelimbăr, au fost ridicate imagini din 67 de locații ce însumează peste 1.500 de ore de filmare continuă, au fost ridicate sute de urme de către specialiștii criminaliști în vederea prelucrării și exploatării acestora”, a spus Ivancea.

YouTube video

video: Antena 3

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Să te lauzi cu peste 30 de poliţişti profesionişti şi să arestezi o persoană nevinovată “din eroare” şi să-i mai dai şi pumni şi picioare în gură refuzând să te legitimezi ca poliţist – asta este oglinda instituţiei numită pompos “poliţia română”! Păcat de poliţiştii corecţi, cinstiţi şi buni profesional, dacă unele hahalere nu fac cinste hainei pe care o poartăm comportându-se mai mult decât abuziv, ei înşişi fiind pir şi simplu jeguri în afara legii. Politicul şi mafioţii n-au ce căuta nici în justiţie, nici în poliţie!