protest pe o perioadă nedeterminată la dsp sibiu. angajații au întrerupt lucrul: „vrem salarii corecte” (foto, video)

Un protest spontan a început miercuri dimineața, în fața Direcției de Sănătate Publică din Sibiu. Angajații au ieșit în stradă deoarece se simt neîndreptățiți în contextul în care doar cei de la Casa de Asigurări de Sănătate vor beneficia de mărirea salariilor.

Mai mulți angajați de la DSP Sibiu au protestat în fața instituției pentru a-și face auzite vocile. Mai exact, pentru a cere mărirea salariilor. Ploaia nu a reprezentat o problemă în vederea protestului spontan. „Înarmați” cu umbrele, dar și cu pancarte cu mesaje sugestive prin care și-au exprimat nemulțumirile, zeci de angajați au protestat astăzi și urmează să mai protesteze și zilele următoare, până când vor fi luate măsuri.

„Suntem nemulțumiți de faptul că zilele trecute decidenții din țara noastră au luat decizia să voteze ordinul prin care creșterile salariale vor fi acordate doar celor de la Case, uitându-ne pe noi, Din 2018, salariile noastre au rămas la fel. Noi nu suntem luați în seamă, tot timpul suntem ultimii din toate instituțiile și nemulțumirea pleacă de la acest lucru – salariul care este mult prea mic având în vedere toate creșterii prețurilor din ultima perioadă. Protestul se va desfășura pe o perioadă nedeterminată de timp, până la rezolvare solicitărilor și cerințelor noastre. Vrem să fim și noi asimilați cu cei de la Casa de Asigurări de Sănătate și vrem un salariu asemănător”, a spus Mihaela Vancea, auditor la Direcția de Sănătate Publică din Sibiu.

protest pe o perioadă nedeterminată la dsp sibiu. angajații au întrerupt lucrul: „vrem salarii corecte” (foto, video)

„Buget 2024 ERROR DSP not found”, „Sănătatea contează, DSP lucrează”, „Și noi contăm”, „Vrem salarii corecte”, „Dreptate, nu inechitate”, „Să vă fie frică! DSP-ul se ridică”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, sunt doar o parte dintre mesajele angajaților de la DSP Sibiu prin care doresc să se facă auziți.

Protestul angajaților de la Direcția de Sănătate Publică din Sibiu continuă și zilele următoare, pe o perioadă nedeterminată. „Protestul se va desfășura zilnic timp de 2 ore, între 9.00 și 11.00, cu posibilitatea sistării întregii activități, în cazul în care doleanțele angajaților nu vor fi rezolvate”, a transmis purtătoarea de cuvânt a DSP Sbiu, Simona Berariu.

protest pe o perioadă nedeterminată la dsp sibiu. angajații au întrerupt lucrul: „vrem salarii corecte” (foto, video)

Citește și: Protest în fața sediului DSP Sibiu. Angajații cer mărirea salariilor (foto)

După aproape două săptămâni de când angajații de la CAS au început protestul pentru mărirea salariilor, marți, 14 octombrie, deputații au votat legea care majorează salariile angajaților din casele de asigurări de sănătate. În acest context, angajații de la DSP Sibiu au ieșit în stradă pentru a cere și ei o majorare a salariilor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Salarii corecte? nu mai bine mergeti voi la privat si ve-ti primi exact cum doriti voi,dupa munca si rasplata? am uitat ca la “privat nu aveti pile” si trebuie sa munciti acolo.