csu eliminată din fiba europe cup. sibiul a pierdut cu bilbao, dar făcut un meci bun (video foto)

CSU Sibiu a pierdut miercuri seară la mare luptă al cincilea meci din grupele FIBA Europe Cup, 68-73 cu Bilbao Basket (Spania), una din favoritele la câștigarea trofeului. 

Echipa lui Tomas Rinkevicius a făcut miercuri, în Sala Transilvania,  cel mai bun joc din acest sezon și a jucat de la egal la egal cu Bilbao Basket, una din favoritele certe la câștigarea FIBA Europe Cup.

YouTube video

Galben-albaștrii au arătat mult mai bine față de precedentele jocuri din grupă și au condus după 10 minute cu 18-14.

În sfertul al doilea, CSU Sibiu a condus cu 28-21, apoi ibericii au revenit și s-a mers cap la cap. La pauză, Sibiul era în avantaj, 39-38. Echilibrul a continuat și în sfertul al treilea, ibericii fiind în avantaj, 61-58 după 30 de minute de joc.

De la 63-63, Bilbao a forțat și s-a desprins în câștigătoare pe final, fără mari emoții. A fost 73-68 pentru iberici, care și-au asigurat matematic primul loc și vor continua în faza următoare a FIBA Europe Cup.

Cei mai eficienți jucători ai Sibiului au fost Pratt (16 puncte), Barro (14 puncte) și Uță (12 puncte).

Fără victorie în cele cinci jocuri din FIBA Europe Cup, echipa lui Rinkevicius va încheia actualul sezon al cupelor europene în Polonia, cu Anwil, acolo unde este greu de crezut că poate realiza o surpriză. Până atunci, însă, CSU va evolua la Focșani, în Liga Națională, acolo unde, după două eșecuri consecutive este obligată să câștige.

În celălalt joc din grupă, Anwil a spulberat în Polonia pe Caledonia și este favorită la locul 2, care îi poate aduce calificarea.  Locul 2 se va decide în ultima etapă, în care Caledonia pornește cu un punct în plus față de Anwil, însă scoțienii sunt nevoiți să câștige duelul cu Bilbao.

 

Ultima oră

Comentariul meu