Nepal interzice TikTok din cauza conținutului rău intenționat
foto Getty Images

Nepalul a interzis TikTok, deoarece conținutul său „era în detrimentul armoniei sociale”. TikTok, care are aproximativ un miliard de utilizatori lunar, a fost interzis de mai multe țări, inclusiv de India.

Nepal interzice TikTok din cauza conținutului rău intenționat

Decizia vine la câteva zile după ce țara a introdus o nouă regulă care obligă firmele de social media să înființeze birouri în țară, notează BBC.

Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Rekha Sharma, a declarat pentru BBC că platforma a răspândit conținut rău intenționat. Ea a adăugat că „interdicția va intra în vigoare imediat, iar autoritățile din domeniul telecomunicațiilor au fost instruite să pună în aplicare decizia”.

Însă Gagan Thapa, un lider important al Congresului nepalez, care face parte din coaliția guvernamentală, pune sub semnul îndoielii decizia guvernului de a interzice TikTok. El a declarat că este o încercare de a limita libertatea de exprimare și că oficialii ar trebui să se concentreze pe reglementarea platformei.

TikTok a intrat în vizorul autorităților din întreaga lume din cauza îngrijorărilor că datele ar putea fi transmise guvernului chinez. Compania mamă, ByteDance, a respins acuzațiile, în timp ce TikTok nu a răspuns la solicitarea BBC de a comenta ultima interdicție a guvernului din Nepal.

Deși TikTok se află în urma unor site-uri precum Facebook și Instagram, creșterea sa în rândul tinerilor depășește cu mult concurența.

Peste 1.600 de cazuri de infracțiuni cibernetice legate de TikTok au fost înregistrate în ultimii patru ani în Nepal, potrivit presei locale.

Conform BBC Media Action, TikTok este a treia cea mai utilizată platformă la nivel național.

În timp ce YouTube și Facebook sunt populare în rândul utilizatorilor de internet din toate grupele de vârstă, TikTok este foarte popular în rândul grupurilor de vârstă mai tinere, peste 80% dintre utilizatorii de social media cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani folosind platforma.

TikTok, care are aproximativ un miliard de utilizatori lunar, a fost interzis de mai multe țări, inclusiv de India. La începutul acestui an, Montana a devenit primul stat american care l-a interzis, în timp ce Parlamentul britanic l-a scos din rețeaua sa.

Pakistanul a interzis temporar aplicația de cel puțin patru ori din octombrie 2020, în timp ce serviciul său de cumpărături online a fost închis în Indonezia luna trecută.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică