cazul adrian kreiner: criminalii ar fi cetățeni români. procuror: „se lucrează pe mai multe planuri în vederea depistării lor”

Cei trei indivizi care l-au ucis pe sibianul Adrian Kreiner ar fi cetățeni români. Ancheta avansează, potrivit procurorilor, care spun că se lucrează pe mai multe planuri pentru a-i depista și trage la răspundere pe infractori. 

Criminalii lui Kreiner ar fi cetățeni români 

Cercetările în cazul atacului de pe strada Moldoveanu din Sibiu sunt continuate de oamenii legii. Se lucrează pe mai multe planuri și sunt luate în calcul mai multe variante în ceea ce privește mobilul crimei. Procurorii au transmis, marți, că există bănuieli că cei trei indivizi care i-au luat viața omului de afaceri Adrian Kreiner sunt cetățeni români. 

„Cercetările continuă în cazul crimei de pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu. La acest moment, urmărirea penală se desfășoară in rem, nefiind începută față de nicio persoană. A fost restrâns cercul suspecților, fiind înregistrate progrese în activitatea de identificare a celor trei autori. În continuare se lucrează pe mai multe planuri în vederea depistării și tragerii la răspundere penală a infractorilor. Procurorul criminalist ia în calcul mai multe variante în ceea ce privește mobilul crimei. La acest moment, există bănuiala că cei trei autori sunt cetățeni români”, a precizat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

Perchezițiile de pe Doamna Stanca nu au legătura cu cazul Kreiner 

Procurorii au transmis, totodată, că percheziția de luni seara dintr-un apartament de pe strada Doamna Stanca nu a avut legătură cu cazul Kreiner. „Contrar celor vehiculate în mass-media, până în prezent, în cauză, nu a fost dispusă nicio percheziție domiciliară și nu au fost efectuate descinderi în vederea capturării autorilor”, a adăugat Ruginosu.  

Până la acest moment, anchetatorii au verificat camerele de supraveghere ale municipalității și au cerut inclusiv imaginile de pe camerele personale ale sibienilor care locuiesc pe străzile apropiate. Așa au descoperit o parte din traseul pe care l-au urmat tâlharii. Se pare că, imediat după jaf, cei trei atacatori, care aveau fețele acoperite cu cagule, au luat-o la pas pe străzile Sibiului. Nu s-au despărțit, ci au continuat să se îndepărteze de vila de pe Moldoveanu. Au fost surprinși traversând strada și îndreptându-se spre bulevardul Vasile Milea. O cameră i-a surprins, la nici jumătate de oră de la eveniment, mergând prin Vasile Aaron, pe strada Negoveanu. Mergeau în șir indian și păreau calmi, fără să se grăbească. Procurorii au confirmat faptul că imaginile respective, surprinse dintr-un balcon, se aflau deja la dosar. „În ceea ce privește imaginile video care circulă în spațiul public, reprezentând trei persoane purtând cagule, putem confirma că aceste imagini se regăseau deja la dosarul cauzei, fiind luate în considerare în investigație”, a precizat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

VEZI ȘI: Filmare cu tâlharii care l-au omorât pe Adrian Kreiner

Procurorul criminalist beneficiază de sprijinul unei echipe constituite din lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, precum şi din cadrul altor inspectorate judeţene de poliţie din ţară şi din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Vă reamintim că Adrian Kreiner a fost omorât în bătaie, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, chiar în vila lui de pe strada Moldoveanu din Sibiu. Trei indivizi, care l-ar fi urmărit zile întregi dintr-o casă părăsită aflată în apropiere, au intrat în locuință, l-au bătut minute în șir, l-au legat de mâini și de picioare, și l-au acoperit cu un covor. Au plecat de la locul faptei cu ceasuri de lux în valoare de 200.000 de euro, nu înainte să o amenințe cu pistolul la tâmplă pe fiica acestuia. 

Citește și: Cazul Adrian Kreiner: Ancheta scoate la iveală o surpriză de proporții

Ultima oră

Comentariul meu