părinții a doi elevi, obligați să plătească despăgubiri de 30.000 de lei pentru că i-au insultat pe whatsapp și facebook pe profesori

O profesoară de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca a fost obligată de Tribunalul Cluj să primească despăgubiri în valoare de 30.000 de lei de la părinții a doi elevi care au jignit-o pe mai multe rețele sociale.

Fapta s-a petrecut în 2019, când cei doi elevi, amândoi sub 14 ani, au creat un grup de WhatsApp în care au postat imagini și mesaje jignitoare la adresa profesoarei lor, care le era și dirigintă. De asemenea, au distribuit imaginile și mesajele pe Facebook, scrie Digi24.

Profesoara a aflat de cele întâmplate de la un alt elev, care a văzut postările. Ea a decis să meargă în instanță și să ceară despăgubiri de 50.000 de lei, pentru că, a argumentat ea, i-au fost afectate viața privată și profesională.

Magistrații au decis să îi oblige pe părinții elevilor să plătească despăgubiri în valoare de 30.000 de lei, motivând că aceștia au fost responsabili pentru comportamentul copiilor lor.

Părinții elevilor au declarat că vor contesta decizia în apel. Ei susțin că totul a fost doar o glumă și că sentința este prea dură.

Ultima oră

Comentariul meu