a crescut numărul urgențelor la stomatolog, în sibiu. medic: „din cauza creșterii cheltuielilor, amână vizita la dentist”
Sursa foto: Freepik.com

În contextul scumpirilor la nivel național, indiferent că este vorba de taxe, alimente sau majorarea prețurilor la energia electrică și la gaz, sibienii au început să pună pe ultimul loc programările la stomatolog. Cei mai mulți  optează să apeleze la medicul stomatolog în momentele critice.

Stomatologii din Sibiu au observat o scădere a cererii în privința numărului de programări pentru tratamentele obișnuite, însă au observat o creștere a numărului de persoane care sună la cabinete pentru urgențe.

După pandemie, materia primă folosită în cabinetele de stomatologie s-a scumpit, prin urmare și prețurile tratamentelor au crescut semnificativ. Din acest motiv, dar și din cauza celorlalte scumpiri apărute în viața de zi cu zi, mai mulți sibieni optează să meargă la medic doar atunci când problema se agravează și devine o urgență.

„Tot timpul au existat problemele acestea pentru că stomatologia nu este susținută de asigurări și, într-adevăr, este scumpă. De la pandemie prețurile consumabilelor s-au dublat. Am așteptat că o să scadă prețurile după ce s-au refăcut lanțurile de distribuție și de producție, dar, din contră, au venit scumpirile. Este mai greu și pentru pacienți deoarece trebuie să susțină toată cheltuială, cu toate că sunt asigurați la stat deoarece statul nu plătește. Sunt mulți care întreabă dacă pot plăti în rate procedurile. Cred că cei mai mulți aleg să lase pe altă dată, mai ales și acum cu venirea iernii și creșterea cheltuielilor pentru viața zilnică. Este mai greu pentru toată lumea”, spune Constantin, medic stomatolog din Sibiu.

Aceeași părere o împărtășesc și alți medici stomatologi din Sibiu. Au observat că a crescut numărul urgențelor, tocmai din cauza amânării unor tratamente care ar fi trebuit realizate la timp. „Din punctul meu de vedere vin mai puțini clienți pentru că se axează doar pe urgențe. Nu mai optează pentru tratamentele obișnuite. Am observat o scădere a tratamentelor obișnuite și a crescut procentul urgențelor. Dacă pe om îl doare, atunci vine la cabinet”, spune un alt medic stomatolog din Sibiu.

Totuși, tinerii sunt cei care indiferent de scumpiri, țin să meargă la stomatolog oricât de des este nevoie. „Vin cei care sunt conștienți că trebuie să meargă la dentist. În general, tinerii. A crescut numărul urgențelor, mulți vin pe ultima sută de metri”, spune un reprezentant al GiaDentSmile Sibiu.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu